Va veni un moment în timp ce utilizați WordPress, în care ar putea să fie necesar să obțineți Post ID-ul, fie pentru un plugin, sau poate că sunteți un dezvoltator și trebuie să îl interogați. 

Vedeți instrucțiunile de mai jos despre cum puteți găsi cu ușurință Post ID-ul din tabloul de bord WordPress și, de asemenea, prin intermediul unui cod.

La fel ca și în cazul SSN-ului dumneavoastră, fiecare pagină, postare sau tip de post personalizat în WordPress, toate au propriul ID unic de postare numeric atribuit acestora în baza de date pentru a le identifica unele de altele. 

În spatele scenei, ID-urile se folosesc în interogări pentru tot felul de lucruri.

  • Cum să găsiți Post ID-ul
  • Afișați ID-urile Postărilor în WordPress Dashboard
  • Obțineți funcția Post ID

Cum să găsiți Post ID-ul

Atunci când lucrați cu diferite teme și pluginuri WordPress, vor exista momente în care acestea pot solicita Post ID. De obicei, acestea sunt utilizate pentru a filtra postările și / sau pentru a le exclude. 

De exemplu, pluginul gratuit Display Widgets vă permite să ascundeți widget-uri pe anumite pagini sau postări bazate pe categorii, etichete etc. De asemenea, are o opțiune prin care puteți ascunde widget-uri pe baza unei liste de ID-uri separate între ele prin virgule.

Pentru a găsi ID-ul unei postări, puteți da click pe secțiunea postări din tabloul de bord WordPress și treceți cursorul peste titlul unei postări. În partea de jos a browserului, veți vedea ID-ul postării.

Un alt mod de a găsi un Post ID este de a edita postarea dumneavoastră și ID-ul postării va apărea în bara de adrese a browserului. Același lucru este valabil și pentru pagini, tipuri de postări personalizate etc.

Afișați ID-urile Postărilor în WordPress Dashboard

Atunci când a fost lansat WordPress 2.5, ID-urile de postare nu erau afișate în tabloul de bord. 

Cu toate acestea, dacă lucrați mult cu Post ID, există câteva modalități mai ușoare de a reactiva funcționalitatea. 

Prima modalitate este aceea de a utiliza pur și simplu un plugin gratuit numit Show ID, dezvoltat de cei de la 99 Robots.

Acest plugin are o dimensiune foarte mică, doar 3 KB pentru a fi exact și nu efectuează apeluri front-end. În momentul în care este scris acest articol plughin-ul are peste 10.000 de instalări active, cu un rating de 5 stele din 5. Îl puteți descărca din depozitul WordPress sau căutându-l în tabloul de bord WordPress sub plugin-uri „Adăugare noi”. 

Nu trebuie configurat nimic, pur și simplu instalați plugin-ul, îl activați, iar ID-urile de post vor apărea în tabloul de bord. De asemenea, suportă ID-uri de pagină, ID-uri de categorie, ID-uri de etichetă, ID-uri de taxonomie, etc.

Obțineți funcția Post ID

Dacă sunteți dezvoltator de teme sau de pluginuri și doriți să interogați ID-ul postării, puteți utiliza următoarele funcții. 

Utilizați următorul cod într-o buclă pentru a afișa ID-ul numeric al postării curente.

<?php the_ID(); ?>

Dacă lucrați în afara buclei, să spunem în footer nu puteți utiliza funcția de mai sus pentru a obține ID-ul postării. În schimb, trebuie să utilizați următoarele:

$post ->ID

Exemplu:

function function_name() {

global $post;

$thePostID = $post->ID;

}

Aici la THC vă recomandăm mereu să utilizați servicii de hosting de calitate în special Hosting WordPress atunci când este vorba despre un site WordPress.