Vrei să-ți construiești un site, un magazin online sau un blog WordPress, dar nu știi ce temă să alegi? Sau, poate, site-ul tău are nevoie de un nou look? Unul mai actual, mai atrăgător și care să se potrivească mai bine cu imaginea brandului tău? Poți face acest lucru foarte simplu schimbând tema WordPress. 

Dar, având la dispoziție mii de Teme WordPress Gratuite, poate părea compleșitor să o alegi pe cea mai potrivită pentru specificul afacerii și audiența ta. Vrem să-ți facem munca mai ușoară, așadar în articolul de astăzi îți arătăm cele mai bune 14 teme de WordPress gratuite și tipurile de afacere sau blog pentru care sunt potrivite. Ordinea în care le-am pus este aleatorie și nu reprezintă un top al celor mai bune dintre teme.

Teme WordPress Gratuite:

  1. Zigcy Lite
  2. Shapely
  3. Zakra
  4. Food Hunt
  5. Obsidian
  6. Hueman
  7. Sydney
  8. Moesia
  9. Astra
  10. i-max
  11. iTek
  12. Magazine Power
  13. Optimizer
  14. Freesia Empire

Dacă ești încă în perioada de planificare și nu știi exact care sunt etapele necesare, poți urma acești 6 pași simpli pentru crearea unui site WordPress gratuit în 2020.

Zigcy Lite

Zigcy Lite este o temă elegantă gratuită WooCommerce. Această temă poate fi folosită pentru a crea magazine online uimitoare, luând în considerare viteza, optimizarea și ușurința de utilizare pentru utilizator. 

Dispune de trei site-uri web unice: Zigcy Fashion Store, Zigcy Furniture Store și Zigcy Electronics Store, care pot fi importate doar cu un singur click. În plus, include și o secțiune de CTA atractivă, o secțiune glisantă, o pagină principală configurabilă, machete cu patru pagini și machete cu patru postări. Zigcy Lite este complet optimizată SEO, iar încărcarea rapidă o face o temă ideală pentru toate nevoile pe care le poate avea un magazin online.

Shapely

Shapely este o temă WordPress puternică și versatilă, cu design responsive și funcționalitate excepțională. Este de departe cea mai avansată temă gratuită WordPress disponibilă astăzi, cu o mulțime de opțiuni de personalizare de neegalat. Această temă vine cu mai multe widget-uri, care pot fi folosite pentru a adăuga portofoliu, testimoniale, informații despre produse sau servicii, mesaje de tip CTA și multe altele. 

Shapely acceptă majoritatea pluginurilor WordPress gratuite și premium, precum WooCommerce, Jetpack, Gravity Forms, Contact Form 7, Yoast SEO, Google Analytics și multe altele. Această temă este cea mai potrivită pentru afaceri, pagini de destinație, portofoliu, comerț electronic, magazine, afaceri locale, site-uri web personale, dar pot fi modificată pentru a fi utilizată ca blog, revistă sau orice alt site. În plus, nu vei avea nevoie de abilități speciale de codare pentru a crea un site personalizat construit pentru modelul tău de afaceri.

Zakra

Simplă, dar puternică, Zakra este o temă gratuită WordPress, construită cu performanțe optime și viteză mare. Combinată cu un impact vizual alături de un tablou de bord bogat în caracteristici, această temă îi va impresiona sigur pe vizitatorii site-ului tău. 

Zakra este compatibilă cu AMP, Gutenberg, WooCommerce, GDPR și plugin-uri majore WordPress. Oferă 10+ demo-uri preconstruite, adecvate pentru afaceri, construcții, educație, stomatologie, magazine, cafenele, spa-uri, organizare de evenimente, videoclipuri și aproape orice fel de site. Alte caracteristici demne de menționat sunt: tipografia avansată, opțiunile de culoare, stiluri de antet multiple și documentația detaliată.

Food Hunt

Pentru proprietarii de restaurante, baruri, cafenele și fast-food-uri, tema Food Hunt este exact ceea ce au nevoie. Opțiunile spectaculoase de culoare și rezoluția ridicată a imaginilor te ajută să-ți prezinți preparatele în cea mai bună lumină posibilă. Are design responsive și este compatibilă cu WooCommerce. O poți personaliza cum dorești, datorită sliderelor, widget-urilor, multiplelor opțiuni de culori și pluginuri specifice acestei nișe ce pot fi instalate ulterior.

Obsidian

Cântăreți, compozitori, artiști și DJ, toți iubesc Obsidian. De ce? Poate datorită playerului încorporat din partea de jos a ecranului sau faptului să poți accesa cu usurință playlistul. Poate pentru simplitate, eleganță sau pentru că-ți permite să-ți prezinți cu adevărat muzica și imaginea. Dacă vrei să împărtăsești muzica ta cu fanii, această temă WordPress este ideală.

Hueman

Spa-urile, hotelurile, agențiile de turism și bloggerii de turism au cel puțin un lucru în comun – vor să-și promoveze facilitățile cu grafică de înaltă rezoluție, liste de prețuri, căutare în site, hărți și orice alte opțiuni care să faciliteze interacțiunea vizitatorului cu brandul atât în online, cât și în offline. 

Hueman te ajută să crești traficul și interacțiunea cu vizitatorii. Se încarcă rapid și este 100% mobil-friendly, potrivit Google. Este cea mai bine cotată pentru bloguri și reviste pe WordPress.org. Peste 70K + de site-uri din întreaga lume folosesc această temă.

Sydney

Pentru freelanceri, agenții și companii care caută o temă orientată spre afaceri și extrem de personalizabilă, Sydney este o alegere excelentă de luat în considerare. Încorporând un slider pe ecran complet, navigare ușoară și funcție de încărcare a logo-ului, această temă oferă o mulțime de elemente destinate site-urilor web cu aspect profesional. Folosind această temă vei avea acces la toate fonturile Google și control complet asupra aspectului, deoarece există o mulțime de personalizări pe care le poți face.

Funcțiile suplimentare includ design responsive, integrarea pictogramelor sociale și abilități de traducere completă, în esență, tot ceea ce ai avea nevoie pentru a rula un site web de afaceri complet și funcțional.

Moesia

Credem că Moesia merită o privire mai atentă dacă dorești o temă care să te ajute să îți personalizezi site-ul pentru a rezona cât mai bine cu publicul tău. Bazat pe un layout de tipul casetelor de construit, poți adăuga elementele dorite, păstrând în același timp un aspect curat și elegant. Poți opta pentru culori sau imagini de fundal care îți definesc brandul. De asemenea, Moesia oferă o selecție de fonturi Google, două tipuri de layout-uri pentru pagina blogului, animații și efecte cool, antet paralax și multe altele.

Astra

Astra este o temă WordPress rapidă, complet personalizabilă și frumoasă, potrivită pentru blog, portofoliu personal, site-uri de afaceri și magazine WooCommerce. Ocupă mai puțin de 50KB pe frontend și oferă o viteză de neegalat. Optimizată pentru SEO, Astra vine cu codul Schema.org integrat și AMP Nativ, pentru ca site-ul tău să fie pe placul motoarele de căutare. Acesta oferă funcții și șabloane speciale, astfel încât să funcționeze perfect cu toți constructorii de pagini, precum Elementor, Beaver Builder, Visual Composer, SiteOrigin, Divi etc.

i-max

Dacă îți plac lucrurile simple, atunci alege I-max. Această temă dispune de capabilități de editare live, un generator de coduri scurte și mai multe instrumente de back-office, care fac personalizarea site-ului rapidă și ușoară și îți permit actualizarea din mers a conținutul.

i-max este o temă WordPress multifuncțională, potrivită pentru afaceri, WooCommerce, portofolii, site-uri personale sau bloguri. Este preferată atât de dezvoltatori, cât și de utilizatorii WordPress începători. Este o temă extrem de flexibilă, compatibilă cu majoritatea pluginurilor populare, precum: SiteOrigin Page Builder, Brizy, Elementor, Visual Composer etc.

iTek

Cauți o temă potrivită pentru afaceri sau pentru un magazin online, care să te ajute în creșterea tranzacțiilor? Alege iTek. Tema iTek este compatibilă cu WooCommerce și cu alte tehnologii de marketing și dispune de o multitudine de instrumente încorporate pentru a oferi vizitatorilor site-ului tău o experiență de cumpărături extraodinară.

Magazine Power

Dacă te pregătești să lansezi o revistă online sau un site de știri, atunci ar trebui să analizezi Magazine Power. Această temă este un alt exemplu de design minimalist, creat special pentru reviste sau site-uri de știri. Este adaptată pentru orice tip de ecran, având un aspect profesionist. Tema te ajută să afișezi conținutul într-un mod organizat, atractiv și elegant.

Optimizer

Optimizer este o temă WordPress gratuită, care permite crearea oricărui tip de site, de către orice persoană cu sau fără experință. Fiind construită cu HTML5 și CSS3, această temă este responsive, optimizată pentru SEO și pentru mobil. În plus, poți utiliza editorul live pentru a-ți personaliza pe deplin site-ul.

Pentru o pagină de destinație frumoasă, poți încorpora un slider cu o imagine atrăgătoare sau poți utiliza opțiunile tematice. Aproape oricine poate beneficia de funcțiile pe care le oferă Optimizer, inclusiv întreprinderile mici, agențiile, freelancerii etc.

Freesia Empire

Freesia Empire îți permite să-ți creezi un site web cu un design simplu, dar funcțional. Tema este compatibilă cu mai multe opțiuni de plugin populare, precum WooCommerce, bbPress, Newsletter și Breadcrumb NavXT, ceea ce înseamnă că poți vinde, poți crea trafic și poți furniza cea mai bună experiență de utilizare pentru vizitatorii site-ului. Această temă oferă, de asemenea, diverse șabloane pentru pagini, precum pagina de contact și galerii de imagini. Fiecare template oferă widget-uri și bare laterale speciale, potrivite pentru diferite nișe, astfel încât să îți poți personaliza cât mai bine site-ul pe domeniul tău.

Acestea au fost cele 14 Teme WordPress Gratuite, atrăgătoare, ușor de utiloizat și de personalizat. Nu uita că alegerea unui teme wordpress gratuite nu înseamnă să rîmâi blocat într-un design care poate, la un moment dat, nu mai funcționează. Poți schimba cu ușurință tema în viitor, dacă decizi să faci un rebranding sau dacă, pur și simplu, tema respectivă nu ți se mai pare potrivită sau actuală.

Pentru a afla mai multe despre serviciile optimizate de găzduire web WordPress, consultă site-ul THC.ro sau contactează direct pe pagina de contact.