Pagina modului de întreținere a WordPress este o pagină care este afișată în mod automat temporar vizitatorilor atunci când efectuați actualizări pe site-ul dumneavoastră, cum ar fi actualizarea pluginurilor, temelor sau a core-ului. 

Acest lucru va proteja vizitatorii de tot ceea ce poate apărea defect sau dezincronizat în timp ce fișierele sunt verificate în procesul de întreținere.

 Cu toate acestea, există câteva probleme în acest sens:

Prima este că uneori site-ul dumneavoastră WordPress s-ar putea bloca în modul de întreținere.

În mod esențial, va fi eliminat întregul site până când îl veți repara manual.

A doua este că pagina / mesajul de întreținere implicit nu este conceput sau nu arată destul de bine iar numărul de mesajele pentru vizitatori și clienți este limitat. Este posibil să nu fie cea mai bună decizie pentru brandingul sau reputația site-ului dumneavoastră. 

Astăzi vom explora câteva modalități de soluționare a acestor probleme.

  • Mod de întreținere WordPress
  • Site WordPress blocat în modul de întreținere?
  • Extinderea modului dumneavoastră de întreținere WordPress

Mod de întreținere WordPress

Modul de întreținere WordPress este o caracteristică minunată care este încorporată în core și a fost introdusă în versiunea 3.0. Ori de câte ori actualizați un plugin, o temă sau instalarea WordPress, următorul mesaj este afișat vizitatorilor dumneavoastră până la finalizarea operațiunilor de actualizare:

“Briefly unavailable for scheduled maintenance. Check back in a minute.”

În timpul procesului de actualizare și instalare, unele procese de backend sunt oprite pentru o perioadă scurtă de timp (de obicei doar pentru câteva secunde, în funcție de numărul și dimensiunea actualizărilor). 

WordPress utilizează funcția wp_maintenance () și creează un fișier .maintenance temporar pe site-ul dumneavoastră, acesta conține alerta pe care am menționat-o mai sus. După ce actualizările s-au finalizat, fișierul este eliminat automat și site-ul dumneavoastră revine la normal.

În mod implicit, WordPress returnează 503 HTTP (serviciu indisponibil) ca și cod de stare când este în modul de întreținere. Practic, acest lucru îi spune lui Google că se lucrează pe pagină sau ceva nu a mers bine și să verifice înapoi mai târziu. Acesta este răspunsul antet pe care doriți să îl afișați pentru SEO, deoarece nu vă va dăuna clasamentului dacă site-ul dumneavoastră este temporar picat.

Site WordPress blocat în modul de întreținere?

O problemă comună pe care utilizatorii WordPress o au este că site-ul lor s-ar putea bloca în modul de întreținere. Acest lucru poate fi foarte înfricoșător, deoarece poate afecta și administratorul și backendul. Dintr-o dată nu vă mai puteți autentifica pe site-ul dumneavoastră WordPress și site-ul dumneavoastră este în esență picat, cu excepția mesajului scurt pe care îl văd vizitatorii.

Acest lucru se întâmplă de obicei atunci când există un conflict, caz în care fișierul .maintenance ar putea crede că mai sunt operațiuni în curs și / sau actualizări care trebuie finalizate. Astfel, fișierul rămâne și nu se elimină niciodată. 

Ce provoacă conflictul? 

Din experiența noastră, am văzut că acest lucru se întâmplă dacă utilizatorul face click manual pe „actualizare acum” pe o serie de pluginuri diferite într-un ritm foarte rapid. WordPress modifică implicit actualizările în ordine, dar dacă există chiar și o întârziere a conexiunii, aceasta poate duce la un conflict brusc, declanșând blocarea în modul de întreținere.

Pentru a vă asigura că acest lucru nu se va întâmpla, puteți da cu ușurință click pe filtrul „Actualizare disponibilă”, apoi puteți selecta „Actualizare” din meniul principal acțiuni. 

Apoi faceți click pe „Aplicați”. Acest lucru va opri actualizările în ordine și este mai puțin probabil să porniți un conflict.

O altă recomandare pentru a preveni acest lucru este să actualizați plugin-urile pe măsură ce actualizările sunt disponibile. Nu așteptați 6 luni și încercați să le actualizați pe toate simultan. 

Dacă aveți 30+ plugin-uri care au nevoie de mai multe actualizări, este mai bine să le actualizați plugin-urile unul câte unul și să le testați pentru a vă asigura că nu se întrerupe nimic pe site-ul dumneavoastră. 

Urmareste si Ghidul complet pentru WordPress REST API Basics

Cum să ieșiți rapid din modul de întreținere

Din fericire, dacă site-ul dumneavoastră WordPress este în prezent blocat în modul de întreținere, este foarte ușor să vă întoarceți și să reveniți la normal. Pur și simplu trebuie să ștergeți fișierul .maintenance care a fost creat.

Pasul 1

Primul pas este să vă conectați la site-ul dumneavoastră prin FTP.

Pasul 2

Navigați la rădăcina site-ului dumneavoastră WordPress sau a dosarului HTML public. Acesta este același dosar care conține în mod normal fișierul dumneavoastră wp-config.php. Puteți șterge apoi fișierul .maintenance.

După ce fișierul .maintenance a fost șters, puteți reîmprospăta site-ul dumneavoastră în browser și site-ul dumneavoastră ar trebui să revină din nou la normal. De asemenea, este recomandat să ștergeți memoria cache de pe site-ul dumneavoastră WordPress. 

Puteți oricând să vă adresați furnizorului dumneavoastră de găzduire pentru asistență dacă aveți probleme în a urma pași de mai sus.

Extinderea modului dumneavoastră de întreținere WordPress

Există câteva moduri în care vă puteți extinde modul de întreținere WordPress, cum ar fi activarea manuală sau personalizarea ecranului, astfel încât să se potrivească mai mult cu brandul dumneavoastră. Puteți adăuga, de asemenea, mai multe mesaje care să fie afișate vizitatorilor și clienților, astfel încât să rămână în bucle. Amintiți-vă că, cu cât veți obține mai mult trafic pe site-ul dumneavoastră, cu atât mai important este modul de menținere și stilul de întreținere, deoarece mai mulți oameni vor putea să-l vadă.

Un alt motiv pentru care s-ar putea să doriți o pagină de mod de întreținere îmbunătățită, pe lângă instalarea actualizărilor, este că, probabil, migrați modificările către producția manuală. Vă recomandăm întotdeauna testarea pe un site de dezvoltare mai întâi, dar există momente în care este posibil să fie nevoie să folosiți o pagină de întreținere pe site-ul de producție timp de o oră sau două.

Activarea manuală a modului de întreținere WordPress cu cod

Puteți activa modul de întreținere WordPress manual cu cod, introducând următoarele în fișierul dumneavoastră funcții.php. Sau mai bine, faceți-o cu o WordPress child theme.

// Activate WordPress Maintenance Mode

function wp_maintenance_mode(){

    if(!current_user_can(‘edit_themes’) || !is_user_logged_in()){

        wp_die(‘<h1 style=”color:red”>Website under Maintenance</h1><br />We are performing scheduled maintenance. We will be back on-line shortly!’);

    }

}

add_action(‘get_header’, ‘wp_maintenance_mode’);

Acest lucru va duce la plasarea unui mesaj pe frontend-ul site-ului dumneavoastră către utilizatorii care nu sunt conectați. Administratorii pot accesa în continuare tabloul de bord, deoarece utilizează funcția incorporată is_user_logged_in ().

Cu toate acestea, ecranul de mai sus nu este personalizabil (este, de asemenea, generat dinamic), astfel încât să doriți să îl modelați pentru a se potrivi cu marcajul și aspectul site-ului dumneavoastră web. Hongkiat are un sfat frumos în care vă spune cum puteți crea o pagină personalizată. Tot ce trebuie să faceți este să creați un fișier, să-l numiți maintenance.php și să-l plasați în dosarul dumneavoastră / wp-content /. 

Puteți apoi să-l stilizați cu CSS sau chiar să creați o pagină întreagă de la zero.

În acest fel, atunci când actualizați nucleul, temele sau pluginurile WordPress, acesta va utiliza în schimb noul fișier cu personalizările create de  dumneavoastră.

Verificarea acestui fișier este deja definită în fișierul load.php situat în / wp-include / deci nu trebuie să faceți nimic în plus. Arată astfel:

if ( file_exists( WP_CONTENT_DIR . ‘/maintenance.php’ ) ) {

 require_once( WP_CONTENT_DIR . ‘/maintenance.php’ );

 die();

 }

Utilizarea unui plugin pentru modul de întreținere WordPress

Și nu în ultimul rând, dacă nu sunteți confortabil cu editarea codului sau aveți nevoie de ceva mai mult, puteți să vă duceți modul de întreținere WordPress la nivelul următor, utilizând unele plugin-uri gratuite și premium.

1. WP Maintenance Mode

WP Maintenance Mode este unul dintre plugin-urile cu cel mai înalt procentaj de descărcre atunci când vine vorba de lansarea unui mesaj de mod de întreținere rapid și ușor pentru site-ul dumneavoastră WordPress. Este complet gratuit și creat de echipa celor de la Designmodo, un popular blog de web design. 

Doar utilizatorii cu suficiente drepturi pot vedea frontendul, în caz contrar, toți ceilalți vor vedea mesajul în modul de întreținere atunci când este activat. Funcționează cu WordPress Multisite, cu toate acestea, este important să rețineți că aceasta poate fi instabilă cu plugin-uri de memorie în cache.

În prezent, are peste 600.000 de instalări active, cu un rating de 4 stele din 5. Puteți descărca WP Maintenance Mode din depozitul WordPress sau căutându-l în tabloul de bord WordPress sub plugin-uri „Adăugare noi”. Unele dintre caracteristicile sale suplimentare includ:

  • Posibilitatea de a schimba culorile, textul și fundalul
  • Formular de abonament, formular de contact și cronometru
  • Șabloane de pagină de destinație incluse
  • Funcționează cu orice temă WordPress
  • Opțiuni SEO pentru 503 HTTP header response
  • Puteți exclude URL-urile de la întreținere, acest lucru este deosebit de util dacă ați modificat adresa de conectare WordPress

2. Coming Soon Page & Maintenance Mode by SeedProd

Pluginul Coming Soon Page & Maintenance Mode este dezvoltat de John Turner over la SeedProd și a fost lansat în 2011. Are o reputație excelentă în comunitatea WordPress pare a fi un plugin bine acceptat atât pentru paginile următoare cât și pentru modul de întreținere. În momentul scrierii acestui articol, ultima actualizare a pluginului a fost făcută în urmă cu o lună. Multe dintre acestea au legătură cu faptul că există o versiune gratuită și premium. 

Uneori, având două versiuni vă asigură de faptul că veți primi mai multe actualizări.

În prezent, are peste 700.000 de instalări active, cu un impresionant rating de 5 din 5 stele. Puteți descărca Coming Soon Page & Maintenance Mode din depozitul WordPress sau căutând-o în tabloul de bord WordPress sub plugin-uri „Adăugare noi”. 

Unele dintre caracteristicile sale suplimentare includ:

  • Funcționează cu orice temă WordPress și este responsive
  • Puteți personaliza aspectul
  • Adăugați cu ușurință CSS și HTML
  • Asistență multisite și BuddyPress

3. Slim Maintenance Mode

Pluginul Slim Maintenance Mode face exact ceea ce ați crede. În mod esențial, se creează același tip de pagină, ca cea pe care v-am arătat cum o să implementați mai sus prin cod. Trebuie doar să activați pluginul și numai administratorii pot vedea site-ul. Dacă doriți ceva gratuit, rapid și ușor, cu siguranță trebuie să treceți acest plugin ca fiind o opțiune.

În prezent, are peste 400 de instalări active, cu un rating de 5 stele din 5. De fapt, nu are nici macar o recenzie proastă! Și asta se datorează faptului că pur și simplu funcționează. Puteți descărca Slim Maintenance Mode din depozitul WordPress sau căutându-l în tabloul de bord WordPress sub pluginuri „Adăugare noi”. Unele dintre caracteristicile sale suplimentare includ:

  • Mic, simplu, ușor
  • Nu există setări suplimentare de care să vă faceți griji, doar îl activați și puteți sta liniștit
  • Funcționează cu orice temă WordPress
  • Mesaj Backend ca un memento care știți că este activ
  • 503 HTTP header response 

4. Maintenance Mode

Pluginul Maintenance Mode este dezvoltat de Lukas Juhas și este un amestec excelent între un plugin ușor și modul implicit de întreținere WordPress în core. Pluginul este complet gratuit, folosește funcția wp_die () și extinde în esență pagina activând un editor WYSIWYG.

În prezent, are peste 50.000 de instalări cu un rating de 5 stele din 5. Puteți descărca pluginul Maintenance Mode din depozitul WordPress sau căutându-l în tabloul de bord WordPress sub plugin-uri „Adăugare noi”. Unele dintre caracteristicile sale suplimentare includ:

  • Opțiuni simple, ușoare și minime
  • Utilizează WYSIWYG nativ pentru text și cod personalizat
  • Funcționează cu roluri de utilizator (administratorul vede site-ul, utilizatorii văd mesajul în modul de întreținere)
  • 503 HTTP header response 
  • Bine susținut și actualizat periodic

5. Minimal Coming Soon & Maintenance Mode for WordPress 

Pluginul Minimal Coming Soon & Maintenance Mode pentru WordPress este dezvoltat de echipa de la Web Factory, care rulează și popularul blog WP Loop. În prezent, mențin 5+ plugin-uri pe depozit și nu sunt nou-veniți în ceea ce privește crearea de soluții necesare pentru WordPress.

În prezent, are peste 50.000 de instalări cu un rating de 5 stele din 5. Puteți descărca Pluginul Minimal Coming Soon & Maintenance Mode pentru WordPress din depozitul WordPress sau căutându-l în tabloul de bord WordPress sub plugin-uri „Adăugare noi”. Unele dintre caracteristicile sale suplimentare includ:

  • Funcționează cu toate temele și pluginurile WordPress
  • Posibilitatea de a schimba fiecare element pe care îl vedeți, inclusiv culoarea de fundal, imaginile de acoperire, fonturile etc.
  • Vizualizați pagina de întreținere înainte de activare
  • Suport de plug-in decent de memorie în cache
  • Funcționează cu adrese URL de conectare personalizate
  • Vizibil numai pentru utilizatorii neînregistrați
  • Asistență Google Analytics
  • Fonturi Google

6. Elementor

Puteți utiliza, de asemenea, un plugin pentru creatorul de pagini, cum ar fi Elementor, pentru a vă proiecta de la zero propriul mod de întreținere și pentru a reveni în curând. De fapt, dacă parcurgeți acest traseu, îl puteți personaliza ușor pentru a arăta oricum doriți.

În prezent, are peste 900.000 de instalări cu un rating de 5 stele din 5. Puteți descărca Elementor din depozitul WordPress sau căutându-l în tabloul de bord WordPress sub plugin-uri „Adăugare noi”. Unele dintre caracteristicile sale suplimentare includ:

  • Personalizare și design complet
  • Autentificare, abonament, formulare, contoare, butoane de partajare socială și alte widget-uri
  • Controlul rolurilor de acces
  • Faceți click pe modul Întreținere și modul în curând
  • 12 moduri de întreținere realizate de proiectanți și alte șabloane în curând 

Utilizarea modului de întreținere al ManageWP

ManageWP este un serviciu popular pentru gestionarea tuturor site-urilor dumneavoastră WordPress dintr-un tablou de bord, include și o opțiune de mod de întreținere. Au câteva șabloane implicite cu aspect excelent, pe care le puteți schimba cu ușurință și puteți edita codul HTML.

Și dacă nu doriți să vă confruntați cu opțiunile de mai sus, puteți să vă angajați întotdeauna o companie de întreținere WordPress, care va gestiona astfel de lucruri pentru dumneavoastră.

Echipa noastra de suport este disponibila 24/7 pentru a oferi asistenta in alegerea planului perfect de hosting pentru proiectul tau si pentru a te ajuta atunci cand intampini o problema, indiferent ca este sau nu legata de gazduire.