Optmizarea website-ului este urmatorul pas daca ati ales sa folositi platforma WordPress pentru a fi vizibili in mediul online.
Optimizare Website: Ce Este si De Ce Trebuie Sa O faci
Optimizarea are rolul de a imbunatati aspectul si functionarea website-ului, atat pentru versiunea de desktop, cat si pentru cea de mobil; atrage vizitatori, structureaza informatia de pe site, creste accesibilitatea paginilor pentru vizitatori, mareste procentajului de indexare a paginilor si nu in ultimul rand sporeste viteza de incarcare a paginilor.
Trebuie sa va ganditi la optimizare website atunci cand afacerea se bazeaza pe vanzari si pe popularitate. Optimizarea unui website va poate ajuta sa aveti un ranking mai bun in motoarele de cautare. Iar daca sunteti novice si folositi un CMS, atunci nu trebuie sa faceti optimizare SEO WordPress complicata; aici o sa va fie de ajutor plugin-urile.
Un aspect important de luat in considerare atunci cand va configurati site-ul este alegerea plugin-urilor potrivite pentru WordPress. Extrem de multe website-uri realizate in WordPress au timpi de incarcare ridicati, iar plugin-urile pot fi unul dintre motive.
Multe plugin-uri comunica cu servere externe pentru a isi actualiza informatiile. Ele pot efectua solicitari indelungate ale bazelor de date interne ale site-ului, lucruri care atribuie la un timp de incarcare ridicat. Acest aspect trebuie luat in considerare atunci cand vorbim de optimizare website.
Există și plugin-uri speciale pentru optimizare site, de exemplu: SEO by Yoast, WP-Optimize, CW Image Optimizer etc. care ajuta considerabil la optimizarea website-ului.
Nu e nimic mai simplu decat sa ai un SEO de calitate pe site. Cu ajutorul plugin-ului SEO Yoast poti avea un SEO de calitate, chiar daca esti la inceput. Tot ce trebuie sa faci este sa alegi cuvintele sau frazele cheie, iar de restul se ocupa acest plugin; acesta beneficiaza si de o optiune de analiza a paginii din punct de vedere SEO si tehnic.
De asemenea poti face o simpla cautare pe google dupa urmatoarele cuvinte cheie: plugin optimizare SEO WordPress sau plugin optimizare site WordPress. Parcurge rezultatele date de motorul de cautare pentru a vedea parerile altor utilizatori si cat de apreciate au fost. Nu in ultimul rand, verifica compatibilitatea cu versionea ta de WordPress.
Optimizare site WordPress: ce trebuie luat in calcul?
Mai spus si faptul ca adaugarea unui plugin de cache in WordPress este foarte important. Spre exemplu, plaurile noastre de gazduire sunt optimizate pentru WordPress – mai exact, au la baza tehnologia LiteSpeed care boosteaza website-ul tau. Tot ce trebuie sa faci este sa instalezi pluginul LSCache si sa il activezi. Vei observa ca timpii de incarcare a website-ului scad considerabil!
Dar ce face mai exact un astfel de cache plugin ?
In principiu imbunatateste considerabil viteza si timpul de incarcare al site-ului.
Practic comprima tot continutul care este afisat pe o pagina, il stocheaza pe server si il livreaza foarte rapid vizitatorilor.
In afara de imbunatatirea vitezei , un plugin de cache ofera multe alte avantaje, precum ar fi :
– imbunatatirea pozitiei site-ului in motoarele de cautare, timpul de incarcare fiind un factor SEO decisiv
– elibereaza resursele serverului, procesor, memorie, astfel incat acesta poate face fata unui numar mai mare de vizitatori.
Toate aceste avantaje fac necesara instalarea unui astfel de plugin.
Optimizare site web: optimizarea imaginilor pentru website-ul dumneavoastra.
Imaginile introduse in website pot sa inlocuiasca o mare parte din text si fac ca articolele sa fie distribuite mai frecvent. Insa, pentru ca optimizarea website-ului sa fie eficient facuta, acestea trebuie modificate inainte de a le urca pe site. Pentru a evita un timp de incarcare mai lung folositi Photoshop pentru editarea lor – acesta avand o optiune speciala pentru asta ( Save for Web) sau utilizand plugin-ul WP Smush.it.
De cele mai multe ori intampinam probleme si in ceea ce priveste calitatea imaginilor. In acest sens va recomandam un plugin ajutator -Lazy Load. Acesta da voie imaginilor sa fie incarcate doar cand spatiul este vizibil pe ecran de catre utilizatori.
In concluzie, asa cum am spus la inceput, platforma WordPress a devenit cea mai des accesata pentru crearea unui site, atat datorita design-ului, cat si a functionalitatii in utilizare.
Succesul unui site este definit in mare parte de pozitia acestuia in motoarele de cautare. Unul dintre cele mai importante aspecte este viteza cu care paginile site-ului sunt incarcate. Motoarele de cautare tin cont de acest lucru, deci o buna optimizare a website-ului este esentiala. Un Caching efectuat corespunzator si putina atentia la urcarea imaginilor ajuta enorm! Optimizarea website-ului duce la un ranking mai bun, dar si la o experienta user-friendly!
Cauti servicii de gazduire WordPress? Vezi aici o gama variata de servicii gazduire web la preturi acccesibile.
Optimizarea Website-ului Wordpress
Postări asemănatoare
2 Comments
Comments are closed.
Cauta
Categorii
Comentarii recente
- 6 pași simpli pentru crearea unui site WordPress gratuit - Blog THC.ro la Cele mai importante 9 tendinţe în web design pentru 2020
- 6 pași simpli pentru crearea unui site WordPress gratuit - Blog THC.ro la Cum să alegi cel mai bun nume de domeniu? 13 Sfaturi practice care sigur te vor ajuta
- 11 motive ca să schimbi firma de hosting web în 2020 - Blog THC.ro la Cum să optimizezi viteza de încărcare a site-ului în 2020. Optează pentru un server dedicat.
- De ce ai nevoie de suport pentru găzduire web 24/7 - Blog THC.ro la Cum aleg cea mai bună găzduire web? Principalele tipuri de web hosting
- 10 metode verificate prin care să reduci bounce rate-ul - Blog THC.ro la Cum să-ți securizezi gratuit site-ul web în 2020. 10 metode de prevenire a atacurilor cibernetice
[…] Imaginile au un rol major in viteza site-ului. Avand fisiere foarte mari, timpii de incarcare al paginilor este, evident, mai mare. O greseala comuna pe care o fac multi utilizatori este incarcarea imaginilor de dimensiuni mari. Este normal ca o imagine de 40 de Kb sa fie incarcata mai repede decat una de 2 Mb. Pentru a evita o munca dubla, urca imaginile pe website direct redimensionate. Poti sa folosesti programe dedicate editarii de imagini sau apeleaza la cunoscatori! Site-ul tau este dezvoltat pe platforma wordpress? Citeste si articolul Optimizarea website-ului WordPress […]
Ia verifica la mine pe portal si spunemi ce ar mai trebuii imbunatatit,nu folosesc pluginuri , doar cateva in rest e din cod