Alegerea furnizorului de găzduire web reprezintă un pas foarte important pentru succesul site-ului tău. Serviciile de hosting de care vei beneficia îți vor influența nu doar viteza și uptime-ul site-ului, dar vei avea nevoie și de o mână de ajutor atunci când întâmpini diverse probleme. Un serviciu de suport pentru găzduire web disponibil 24/7 este absolut indispensabil pentru funcționarea optimă a site-ului tău. Iată de ce spunem acest lucru.

Un site care nu funcționează cum trebuie poate cauza probleme grave afacerii tale. Imaginează-ți situația în care ai în derulare cea mai mare campanie de reduceri din an, ai investit foarte mult în promovarea acesteia, iar atunci când potențialii clienți accesează site-ul li se afișează mesajul „Site-ul nu a fost găsit” sau „Nu s-a putut realiza conexiunea la server”. Doar gândul că ți s-ar putea întâmpla acest lucru îți provoacă fiori, nu-i așa? 

Fără un site care funcționează optim 24/7 nu poți avea o afacere de succes, cu vizibilitate crescută și multe vânzări. După cum știi, un site găzduit pe un server are nevoie de mentenanță pentru a fi funcțional în permanență. Atunci când apare o problemă tehnică pe care nu ești capabil să o rezolvi, serviciul de asistență este absolut indispensabil. Un suport de găzduire web disponibil 24/7 este crucial atunci când întâmpini probleme de downtime. 

În continuare îți vom arăta care sunt cele mai importante motive pentru  care un suport pentru găzduire web disponibil 24/7 este extrem de important pentru site-ul tău:

  1. Disponibilitate 24/7 și răspuns rapid
  2. Diagnosticul rapid al defecțiunilor de găzduire web
  3. Configurarea serverului pentru performanță ridicată
  4. Tehnologii performante pentru creșterea afacerii
  5. Securitatea serverului și a site-ului web

Concluzii

5 motive importante pentru care ai nevoie de suport de găzduire web 24/7

1. Disponibilitate 24/7 și răspuns rapid

Programul normal de lucru în compania ta este probabil de 8 ore pe zi. Dar atunci când vine vorba de site-ul tău, acesta trebuie să fie disponibil non-stop. Poți avea cititori sau clienți din alte țări, cu fus orar diferit de al tău sau care, pur și simplu, preferă să navigheze pe internet noaptea, iar probleme tehnice nu pot fi programate. Ce faci atunci când site-ul tău întâmpină probleme înafara orelor normale de lucru? Dacă problema nu este rezolvată rapid, ai putea pierde din credibilitate și trafic. Aici intervine un serviciu de suport pentru găzduire web disponibil 24/7, cu o echipă tehnică bine pregătită și capabilă să rezolve orice problemă legată de hosting.

Un alt aspect foarte important atunci când vorbim despre suportul tehnic este rapiditatea cu care ți se răspunde la solicitări. Cu toții știm cât este de neplăcut să aștepți zeci de minute pentru a reuși să vorbești cu un operator din call center. În plus, cine știe cât de mult trafic vei pierde în acest timp.

De asemenea, poți avea nevoie de suport tehnic nu doar când întâmpini diverse probleme, ci și atunci când ai nevoie de ajutor pentru anumite configurări.

Dacă ești în căutarea unui furnizor de găzduire web, fă-ți timp și analizează timpii de răspuns garantați și recenziile clienților. De asemenea, te sfătuim să citești și acest articol Ce trebuie să îți ofere cel mai bun plan de găzduire web?

Așadar, dacă există un furnizor web care te poate scuti de dureri de cap și de așteptare, de ce să îl alegi pe cel cu un timp de răspuns mai lung?

2. Diagnosticul rapid al defecțiunilor de găzduire web

Dacă există o defecțiune catastrofală a serverului și site-ul tău este complet nefuncțional sau offline, atunci utilizatorii nu vor putea să-l acceseze, deoarece site-ul nu se mai poate conecta la server. Acest lucru s-ar putea întâmpla din cauza mai multor factori: un eșec fizic al hardware-ului, un malware sau un atac de rețea prin DDoS, Ransomware, Troian Horses etc. Sau poate fi vorba despre un software învechit pe server, care provoacă probleme de rulare a site-ului.

În loc să te concentrezi pe gestionarea afacerii și creșterea profitului, va trebui să îți bați capul pentru a rezolva probleme tehnice ale serverului, în cazul fericit în care deții aceste abilități tehnice. Având la dispoziție un serviciu de asistență tehnică și suport pentru găzduire web 24/7, vei avea posibilitatea de a-ți contacta furnizorul de hosting prin diferite mijloace (e-mail, telefon, chat), ori de câte ori întâmpini dificultăți cu site-ul tău. 

Având la îndemână un serviciu de suport tehnic non-stop, poți fi sigur că problema ta va deveni o prioritate, iar site-ul tău va fi din nou funcțional în doar câteva minute. Diagnosticul rapid este absolut vital.

3. Configurarea serverului pentru performanță ridicată

Pentru a rula un site sau un magazin online cu trafic ridicat este nevoie ca serverul să fie customizat cu valori optimizate, în funcție de tipul de trafic și de locația traficului. Serverul pe care este găzduit site-ul tău trebuie să fie capabil să gestioneze o creștere instantanee a traficului pe baza ofertelor sau campaniilor pe care le ai disponibile pe site. Dacă ai în derulare o campanie de reduceri sau o oferă de sărbători, atunci sunt șanse mari să înregistrezi pe site un număr mult mai mare de vizitatori care vor dori să facă cumpărături.

Însă, vei avea o mare problemă dacă, în timpul unor campanii, site-ul tău se va prăbuși exact în timpul efectuării plăților sau la checkout. Acest lucru poate dăuna grav afacerii tale, pentru că potențialii clienți s-ar putea orienta spre site-uri concurente. Pentru a nu lăsa să se întâmple astfel de situații neplăcute, alege un furnizor care îți oferă suport de găzduire web de calitate 24/7, care te ajută să rezolvi rapid aceste probleme.

Există mai tipuri de servicii de găzduire web pe care un furnizor le poate oferi. Dacă vrei să afli mai multe, citește acest articol Cum aleg cea mai bună găzduire web? Principalele tipuri de web hosting 

4. Tehnologii performante pentru creșterea afacerii

Un sistem complet de asistență rapidă poate ajuta companiile să își dezvolte eficient afacerea prin integrarea noilor tehnologii peste cea existentă. Un serviciu de suport pentru găzduire web 24/7 ajută clienții să obțină cunoștințe despre tehnologia nouă și planurile care pot să le înlocuiască cu succes pe cele mai vechi, pentru a obține performanțe mai mari, agilitate și venituri mai bune prin strategii și tehnologii operaționale moderne. Acest lucru face ca întreaga experiență de găzduire web să fie rentabilă și creează o situație de tipul win-win.

5. Securitatea serverului și a site-ului web

Orice formă de atac cibernetic poate duce la pierderi mari în ceea ce privește traficul web și generarea de venituri. În ziua de azi, se spune că tehnologia inovează în bine, dar există întotdeauna și reversul medaliei. Oamenii creează viruși sau alte tipuri de coduri dăunătoare pentru a distruge sau a fura diverse informații web. Și site-ul tău poate fi la un moment dat victima hackerilor. De aceea, este important să te poți baza pe un suport de găzduire web 24/7, capabil să intervină rapid pentru a prelua controlul și a atenua toate problemele legate de vulnerabilitățile serverului care pot provoca daune grave afacerii tale.

Dacă securitatea site-ului tău este o prioritate pentru tine, află cum să-ți securizezi gratuit site-ul web în 2020, pentru a preveni atacurile cibernetice.

Concluzii

Suportul de găzduire web 24/7 servește ca pilon pentru clienții care au site-urile găzduite pe servere în diferite locații. Dacă nu ai cunoștințe în domeniu, dar vrei să îți găzduiești site-ul pe un server, asigură-te că alegi un furnizor care poate oferi asistență tehnică rapidă și de calitate 24/7. Mai bine plătești un abonament puțin mai scump, dar beneficiezi de un serviciu care te ajută să îți rezolvi problemele în câteva minute, decât să pierzi clienți și venituri, optând pentru un plan de găzduire web ieftin, care îți oferă foarte puține beneficii.

Nu ești mulțumit de furnizorul de găzduire web actual? Iată 11 motive importante ca să schimbi firma de hosting web în 2020