Alegerea planului potrivit de găzduire pentru magazinul online nu este deloc o decizie ușoară, deoarece aceste servicii îți pot influența major performanța site-ului și succesul afacerii tale. O găzduire web de calitate asigură clienților tăi o experiență de cumpărare perfectă, în timp ce un site care nu funcționează bine, are întreruperi sau se încarcă greu, va dezamăgi potențialii clienți și va duce la insuccesul afacerii tale.

Conform KissMetrics, aproape 50% din utilizatori nu vor aștepta mai mult de 3 secunde pentru încărcarea unui site web, 80% dintre clienți nu vor mai vizita un magazin online dacă acesta are performanțe slabe, iar 44% dintre aceștia afirmă că ar împărtăși o experiență de cumpărare neplăcută prietenilor lor.

Așadar, cum alegi cel mai bun plan de găzduire web pentru magazinul tău online?

Există o serie de factori pe care trebuie să îi iei în considerare atunci când evaluezi care soluție de găzduire ecommerce este cea mai potrivită.

9 factori pe care să-i analizezi când alegi planul de găzduire web pentru magazinul online

1. Software-ul tău de comerț electronic și CMS să fie compatibil cu planul de găzduire web ecommerce

2. Control asupra software-ului tău (WordPress, PHP, MySQL)

3. Capacitățile planului de găzduire ecommerce pentru bazele de date

4. Asistență pentru solicitări mari de baze de date

5. Performanță în gestionarea unui trafic ridicat

6. Performanță în susținerea unui volum ridicat de comenzi

7. Securitatea informațiilor clienților

8. Nivelul de complexitate al panoului de administrare

9. Acces la fișierele de eroare sau de logare

Haide să analizăm fiecare dintre cele 9 aspecte pe care trebuie să le iei în considerare atunci când compari diferitele tipuri de servicii de găzduire web ecommerce.

1. Software-ul tău de comerț electronic și CMS să fie compatibil cu planul de găzduire web ecommerce

Există o gamă largă de software-uri eCommerce și CMS disponibile: Magento, OpenCart, OsCommerce, ZenCart, BigCommerce, PrestaShop, WooCommerce și DrupalCommerce etc. Software-ul și găzduirea web pe care le alegi trebuie să fie compatibile și capabile să sprijine nevoile tale de creștere, deoarece schimbarea ulterioară a acestora va fi dificilă și costisitoare, implicând un proces complex de migrare, cheltuieli și un impact inevitabil asupra experienței clienților tăi.

Înainte de a alege un anumit software, analizează aceste aspecte:

  • Care este costul mediu general pentru un site de comerț electronic?
  • Ce add-ons va trebui să cumperi pentru ca magazinul tău online să arate așa cum îți dorești?
  • Există o demo cu care te poți juca pentru a vedea dacă interfața de administrare îți place sau nu?
  • Cum sunt recenziile utilizatorilor?

Verifică specificațiile software-ului în ceea ce privește cerințele serverului pentru a afla ce trebuie să cauți la un plan de găzduire ecommerce, astfel încât să nu ai probleme de compatibilitate.

2. Control asupra software-ului tău (WordPress, PHP, MySQL)

Un site web de comerț electronic este mai avansat decât un simplu site informațional. De aceea, vei avea nevoie de mai mult control asupra actualizărilor de software, astfel încât site-ul tău să nu aibă probleme de compatibilitate. De asemenea, poate vei nevoie de mai multe baze de date MySQL – un lucru pe care un plan de găzduire WordPress gestionat nu îl permite.

În plus, este posibil să trebuiască să instalezi un plugin care este restricționat pe găzduirea WordPress sau să ai nevoie de acces pentru a gestiona și edita fișierele direct în browser – opțiune care, din nou, nu este inclusă în găzduirea WordPress.

Îți recomandăm să cauți un plan de hosting ecommerce care să nu limiteze capacitatea de a personaliza software-ul pe care îl folosești. După cum am menționat, planurile de găzduire WordPress sunt minunate pentru majoritatea site-urilor WordPress, dar este posibil să ai nevoie de mai mult control pentru un magazin online.

3. Capacitățile planului de găzduire ecommerce pentru bazele de date

Bazele de date sunt inima unui site de comerț electronic și reprezintă locul în care sunt stocate toate informațiile despre produse. De aceea, suportul pentru baza de date este un aspect pe care ar trebui să-l iei în considerare atunci când alegi un plan de găzduire pentru magazinul tău online. Când evaluezi posibilele opțiuni, verifică informațiile despre bazele de date acceptate (pentru a te asigura că este compatibil cu software-ul pe care dorești să îl utilizezi) și limitele bazei de date.

Recomandare:  Pentru a te asigura că nu vei avea probleme de performanță sau limite de resurse, ar trebui să știi care este numărul estimat de fișiere și dimensiunea bazei de date înainte de a selecta un plan de hosting web pentru ecommerce.

4. Asistență pentru solicitări mari de baze de date

Mii de utilizatori vor naviga pe internet și vor căuta produse în același timp, solicitând într-o mare măsură baza de date a produselor. Vei avea nevoie de un plan de găzduire web care să răspundă instantaneu la aceste solicitări. Analizează specificațiile tehnice ale planurilor de hosting web pe care le evaluezi pentru a determina dacă sunt capabile să îndeplinească cerințele site-ului tău.

Îți recomandăm să alegi un plan de găzduire ecommerce care are o putere mare de procesare și o limită optimizată de conexiune simultană a bazei de date.

5. Performanță în gestionarea unui trafic ridicat

Trebuie să te asiguri că planul tău de găzduire web este capabil să gestioneze un trafic ridicat, care vine odată cu creșterea magazinului tău online.

Dacă utilizezi un pachet de bază de găzduire partajată, s-ar putea ca performanța site-ul tău să scadă, să se încarce greoi sau chiar să se blocheze în momentele de vârf ale traficului. În plus, riști să devii vecinul cel rău, deoarece traficul tău va consuma o mulțime de resurse ale serverului, iar acest lucru va afecta și permanța celorlalte site-uri găzduite pe acel server, cu care împarți practic resursele serverului.

Când evaluezi potențialele planuri de găzduire web pentru ecommerce, te sfătuim să îl alegi pe cel care oferă un mediu izolat cu resurse dedicate. Acest lucru asigură, de asemenea, o mai mare confidențialitate și securitate pentru datele clientului.

Află cum poți optimiza viteza site-ului tău prin alegerea unui server dedicat.

6. Performanță în susținerea unui volum ridicat de comenzi

În perioadele de vârf, magazinul tău online poate primi mii de comenzi în același timp. Planul tău de găzduire ecommerce ar trebui să poată răspunde acestor solicitări crescute. Spre deosebire de găzduirea partajată, un mediu izolat cu resurse dedicate va putea face față fără probleme acestei situații. 

Când analizezi planurile de găzduire web pentru magazinul tău online, solicită clarificări și comparații între resursele partajate și cele dedicate. Este de preferat să alegi un plan cu memorie dedicată (cel puțin 2 GB RAM), stocare de cel puțin 100 GB și alocare CPU.

Pentru a înțelege mai bine care sunt performanțele oferite de planurile VPS și serverele dedicate, îți recomandăm să citești acest articol Servere pentru găzduire web – ce alegem? Servere dedicate sau servere VPS?

7. Securitatea informațiilor clienților

Deoarece eCommerce-ul este o afacere bazată pe comenzi online, protejarea informațiilor personale ale clienților este esențială. Asigură-te că planul tău de hosting web oferă certificat SSL (Secure Socket Layer) în mod implicit. Certificatul SSL, în combinație cu HTTPS, protejează informațiile care pleacă din browserul clientului către un site web. În cazul comerțului electronic, acest lucru este extrem de important pentru paginile care solicită informații despre cardul de credit sau date cu caracter personal, deoarece ai obligativitatea de a asigura confidențialitatea și siguranța datelor furnizate de clienți. În plus, un site securizat este preferat atât de potențialii clienți, cât și de motoarele de căutare. Este știut faptul că Google oferă poziții mai bune în clasamentele sale site-urilor securizate HTTPS.

Descoperă Ce este un certificat SSL și la ce ajută?

Investește într-un  certificat SSL cu validare extinsă (EV). Aceste certificate necesită verificări suplimentare pentru a confirma identitatea afacerii tale, adăugând un alt nivel de securitate, credibilitate și încredere pentru magazinul tău online.

8. Nivelul de complexitate al panoului de administrare

O afacere de ecommerce în creștere duce în mod inevitabil la un nivel mai complex în ceea ce privește administrarea contului de găzduire web. Această sarcină suplimentară de administrare și management ale serverului necesită timp, bani și alte resurse, care îți pot afecta productivitatea.

Când analizezi planurile de găzduire web ecommerce, gândește-te la modul în care vei putea gestiona hostingul tău. Vei avea acces la o platformă cu o interfață ușor de utilizat? Panoul de control dispune de un set complicat de opțiuni sau este un terminal cu o singură linie de comandă?

Pentru a te focusa pe ce este cel mai important, adică creșterea afacerii tale, alege un plan de găzduire web care oferă un panou de control intuitiv și simplu de utilizat, cum este cPanel, astfel încât să nu fie nevoie să pierzi timp și resurse pentru a-ți putea gestiona contul.

9. Acces la fișierele de eroare sau de logare

Uneori se pot întâmpla și lucruri mai puțin plăcute. Dacă magazinul tău online se confruntă cu probleme, tu sau dezvoltatorul web ar trebui să puteți accesa fișierele de eroare și de logare pentru a investiga și a rezolva rapid problema.

Recomandare:  Un panou de control modern, cum este cPanel, îți oferă acces rapid la aceste fișiere, astfel încât să poți identifica problemele legate de găzduirea web.

Concluzii

Un site web de comerț electronic este mai complex de construit și de gestionat decât un site web obișnuit. Alegând un plan de găzduire web care oferă o combinație de resurse dedicate cu administrare simplă, securitate crescută și capacitatea de a susține dezvoltarea afacerii, poți construi un magazin online care să depășească așteptările clienților.

Având în minte toate aceste nevoi ale clienților noștri care gestionează magazine online, am creat planuri de găzduire web potrivite pentru orice tip de site de comerț electronic. 

Descoperă planurile noastre de hosting web sau solicită informații aici.