Dacă ești pus pentru prima dată în postura de a achiziționa un pachet de web hosting s-ar putea să întâmpini o mulțime de probleme cauzate de necunoscutele din toată această problemă. Ai nevoie de un site care să funcționeze rapid, pe care să urci o cantitate mare de fișiere și care să-ți reprezinte afacerea la cel mai înalt nivel, iar pentru asta trebuie să cumperi un pachet de găzduire de calitate.

Așa cum probabil ai aflat până în acest moment, pachetul de web hosting reprezintă spațiul de pe internet pe care urmează să-ți construiești website-ul care să-ți reprezinte afacerea. Lucrurile par simple la prima vedere, dar o mulțime de detalii tehnice vor face această alegere mai dificilă.

Sunt patru tipuri de web hosting dintre care trebuie să alegi varianta care ți se potrivește cel mai bine. Ține cont de tipul de site pe care urmează să-l construiești, dar și de viteza de încărcare, traficul pe care ți-l dorești și alte detalii de viitor. Este o alegere importantă pe care trebuie să o faci pentru pagina ta de pe internet, așadar trebuie să te documentezi suficient.

Ce înseamnă fiecare tip de găzduire web?

Găzduirea de tip shared hosting – În termeni comuni, dacă alegi acest tip de găzduire vei împărți un server cu o mulțime de alte site-uri. Dacă îți propui să construiești o pagină care să fie vizitată de un număr impresionant de utilizatori, acest tip nu ți se potrivește. Shared Hosting este potrivit, de regulă, pentru blogurile personale și site-urile micuțe.

Găzduire VPS – Această formă de găzduire este puțin mai avansată decât cea Shared Hosting, dar site-ul tău va fi urcat tot pe un server împărțit cu alte proiecte online. Singura diferență este că va fi găzduit pe o parte a unui server virtual.

Găzduire dedicată – Aici lucrurile se schimbă. Este ca și cum ți-ai cumpărat propria locuință pe care nu trebuie să o mai împarți cu nimeni. Întreg serverul este al tău, deci numai pagina ta va fi găzduită aici. Chiar dacă prețurile pot fi mai ridicate, este cea mai recomandată formă de găzduire pentru website-urile mari.

Găzduire Cloud – Găzduirea de acest tip este cea mai bună alegere pentru site-urile cu foarte mult trafic. Cele mai importante site-uri, cele care sunt vizitate zilnic de un trafic impresionant au optat pentru un astfel de pachet. Site-ul tău va fi găzduit pe mai multe servere care lucrează între ele pentru a suporta un număr mare de utilizatori pe o pagină.

Alegerea este cu atât mai importantă cu cât trebuie să ții cont de toate detaliile paginii tale. Altfel spus, ține cont de spațiul de stocare de care ai nevoie, de modul în care poți administra găzduirea și de suportul oferit de specialiști.

Servere pentru găzduire web – ce alegem? Servere dedicate sau servere VPS?

Chiar dacă stăpânești foarte bine detaliile tehnice, este important să poți apela 24/24 la o echipă care să te ajute să-ți ții website-ul online.

Concluzie: Rezervă-ți suficient timp pentru această decizie și ține cont de toate aspectele importante din jurul viitorului tău proiect online.