Vrei sa ai un website cu https:// dar nu reusesti? Ai instalat un certificat SSL, insa website-ul tau nu arata ca fiind securizat? Asta pentru ca inca se acceseaza folosind http://
Incearca sa accesezi webste-ul direct cu https:// pentru a vedea daca este instalat corect serviciul de SSL – ai grija sa dai inainte clear cache sau sa folosesti alt browser. Daca nu il poti accesa folosind https://, verifica prima data sa fie instalat corect Certificatul SSL.

Faptul ca ai un Certificat SSL instalat nu inseamna ca vizitatorii tai vor accesa direct continutul securizat. Pentru a face asta, este nevoie sa adaugi un cod de redirectionare in fisierul .htaccess al website-ului tau.
Fisierul .htaccess este un fisier ascuns – asadar, daca nu il gasesti imediat, verifica daca ai activat optiunea de afisare a fisierelor ascunse.

Codul care face redirectionarea de la http:// la https:// se adauga in functie de cum se acceseaza website-ul: cu sau fara www.

Pentru accesarea unui website cu adresa tip https://domeniu.ro foloseste urmatorul cod:

RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTPS} off
RewriteRule .* https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]
RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www.
RewriteRule .* https://www.%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]

Daca ai un website care se acceseaza cu https://www.domeniu.ro foloseste codul de mai jos:

RewriteEngine on
 RewriteCond %{HTTPS} off
 RewriteRule .* https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]
 RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.
 RewriteRule .* https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]

Ai grija ca tipul de cod ales sa fie cel corect. Altfel, risti sa ai o bucla de redirectionare si website-ul nu iti va functiona.

Exista si un cod universal valabil. Asta inseamna ca poti sa il folosesti si daca website-ul tau incepe cu www. sau nu. Asadar, daca nu esti sigur de codul de mai sus, poti sa il folosesti pe urmatorul, fara nicio problema:

<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteCond %{SERVER_PORT} !^443$
RewriteRule ^(.*)$ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]
</IfModule>


Dupa ce ai salvat codul in .haccess, verifica website-ul tau. Este indicat ca mereu sa elimini inainte cache-ul din browserul tau, pentru a fii sigur ca afiseaza continutul actualizat.

Gata! Acum fiecare vizitator care va accesa website-ul tau va fi automat redirectionat catre varianta securizataa acestuia. Faptul ca ai un website securizat influenteaza pozitiv pozitia ta in Google.
Cauti un plan de gazduire web cu Certificat SSL Gratuit? Gasesti la THC.ro !