https://www.thc.ro/inregistrare-domeniu
Inregistrare Domenii

Un domeniu gratuit este alegerea ideala pentru cine nu vrea sa investeasca prea mult la inceput de drum.

 

In primul rand, ce este un nume de domeniu?

Un nume de domeniu este o parte esentiala a unui website. Este ceea ce tastam intr-un browser pentru a accesa pagina web (fisierele). Mai exact, Domeniul face legatura cu continutul unui website, redandu-l astfel online.
Poti inregistra un domeniu accesand pagina Inregistrare Domenii sau daca detii o afacere la inceput de drum si ai dori o solutie mai economica, poti opta sa inregistrezi un domeniu gratuit.

Domeniile gratuite pot fi obtinute prin diverse mijloace, cum ar fi promotii, oferte speciale sau pachete. Firma noastra ofera posibilitatea de a achizitiona un nume de domeniu, impreuna cu un plan de hosting gratuit, prin pachetele de Web Design. Astfel, vei putea avea un website creat de profestionsti si gazduire gratuita.

 

Cum pot avea un nume de domeniu gratuit?

Daca ai nevoie doar de un nume de domeniu, exista si alte optiuni, cum ar fi inregistrarea unui domeniu .tk. Aceasta extensie, impreuna cu altele precum .ml, .ga, .cf sau .gq sunt oferite total gratuit pentru inregistrarea pe maximum un an si ofera cea mai buna solutie pentru inceputul aventurii in internet.

Poti inregistra un asftel de domeniu accesand https://www.freenom.com spre exemplu. Va trebui sa creezi un cont iar apoi vei putea avea propriul tau domeniu gratuit.
inregistrare domeniu gratuit

Inregistrarea numelui de domeniu se face accesand https://my.freenom.com/domains.php si cautand domeniul dorit. Exista desigur si alte optiuni pentru a inregistra domenii gratuit. Printr-o cautare rapida pe google poti sa gasesti si alte website-uri care ofera domenii gratuite.

 

Am inregistrat domeniul, am si un plan de hosting, dar nu pot sa intru pe website.

Odata inregistrat un domeniu, acesta trebuie indreptat catre un plan de hosting. Acest proces se face prin asignarea numelor de servere (nameservers) domeniului. In cele mai multe cazuri, numele de servere se asigneaza dintr-un meniu de management (Domain Management, Manage, etc). Pentru a indrepta un domeniu catre serverele noastre, vor trebui folosite urmatoarele nume de servere:

 ns1.thc.ro / ns2.thc.ro

 ns3.thc.ro / ns4.thc.ro

Odata asignate, va trebui sa astepti putin pana schimbarile sunt aplicate in jurul lumii. Acest proces se numeste adesea propagarea DNS si poate dura intre 30 de minute si 24 de ore, depinzand de locatia geografica si compania de internet.

Intrebari? Va stam la dispozitie! 🙂