Deseori se întâmplă ca dimensiunea emailului să fie o problemă atunci când trimitem sau primim mesaje. Fie că este vorba de un atașament mai mare sau un conținut extins, trebuie să știm că nu este nevoie să ne limităm la valorile implicite, setate de Web Host Manager.

Dacă atunci când încercați să transmiteți un email primiți eroarea cum că mesajul nu a fost expediat din cauză că mărimea lui este prea mare, citiți mai jos pașii pentru a rezolva această problemă. Desigur, rezolvarea este valabilă și pentru cazul în care nu reușiți să primiți emailuri cu o dimensiune mai mare.

Pașii de urmat pentru a modifica dimensiunea emailului în WHM sunt destul de ușori.

Autentificați-vă în Web Host Manager (WHM) cu userul root și căutați “Exim Configuration Manager“. Această secțiune se află sub “Service Configuration“. Este suficient să tastați în câmpul de căutare “Exim Configuration Manager” și aceasta o să apară.

Accesați secțiunea și dați click pe “Advanced Editor” după care selectați “Add additional Configuration Setting”.

Exim Configuration Manager permite adăugarea unei setări pentru a modifica dimensiunea prestabilită a emailului. În mod implicit Exim poate procesa doar emailuri cu dimensiunea de maxim 50M. Cu ajutorul opțiunii “message_size_limit” puteți modifica dimensiunea emailului pentru a se potrivi nevoilor dumneavoastră. Deși nu este recomandat, o valoare nulă (zero) înseamnă că nu există o limită a dimensiunii emailului. Însă, susținem totuși setarea unei limite pentru o mai bună securitate.

Nu uitați să salvați setările înainte de a închide pagina.

De menționat este faptul că dacă ați instalat pe server un scanner pentru viruși, limita setată în Exim trebuie să fie egală sau mai mică decât limita setată în scanner. Altfel, puteți întâmpina probleme precum blocarea emailurilor trimise/primite, din cauză că limita scannerului este mai mică decât cea setată în Exim.

Spre exemplu, dacă aveți o dimensiune implicită de 50M în Exim, iar valoarea StreamMaxLength a scannerului este de 10M, atunci este foarte probabil să apară probleme în trimiterea/primirea emailurilor. Așadar, verificați mereu ce repercursiuni pot avea modificările pe care le faceți la nivel de server.

În cazul în care întâmpinați probleme în a modifica dimensiunea maximă a emailurilor, lasați-ne un comentariu la postare, iar noi vă vom asista.

Citește și: Configurarea aplicatiei de email

De reținut este că WHM sau Web Host Manager este disponibil cu privilegii de root doar în cazul unor servicii dedicate precum VPS sau Servere Dedicate.