Acest articol vă arată cum puteți să publicați site-ul dumneavoastră online folosind instrumente de transfer de fișiere.

Rezumat

Dacă ați creat o pagină web simplă, probabil că veți dori să o puneți online, pe un server web. În acest articol vom discuta despre cum puteți face acest lucru, folosind câteva opțiuni diferite, cum ar fi clienții SFTP, RSync și GitHub.

SFTP

Există mai mulți clienți SFTP. Demonstrația nostru acoperă clientul SFTP FileZilla, deoarece este gratuit și disponibil pentru toate sistemele de operare – Windows, macOS și Linux – . Pentru a instala FileZilla accesați pagina de descărcare a  FileZilla, faceți clic pe butonul de descărcare, apoi instalați-l în mod obișnuit la fel ca orice alt program.

Deschideți aplicația FileZilla; ar trebui să vedeți ceva asemănător:

Logare

Pentru acest exemplu, vom presupune că furnizorul nostru de găzduire (serviciul care va găzdui serverul nostru web HTTP) este o companie fictivă „Exemplu furnizor de hosting” ale cărei adrese URL arată astfel: mypersonalwebsite.examplehostingprovider.net.

Pentru a conecta clientul dumneavoastră SFTP la server, urmați acești pași:

Alegeți File> Site Manager … din meniul principal.

În fereastra Manager site, apăsați butonul Site nou, apoi completați numele site-ului ca demozilla în spațiul furnizat.

Completați serverul SFTP pe care l-a furnizat gazda dvs. în câmpul Host:.

În tipul de conectare: derulați, alegeți Normal, apoi completați numele de utilizator și parola furnizate în câmpurile relevante.

Completați portul corect și alte informații.

Acum apăsați Conectare pentru a vă conecta la serverul SFTP.

Notă: Asigurați-vă că furnizorul dumneavoastră de găzduire oferă conexiune SFTP (Secure FTP) la spațiul dvs. de găzduire. FTP este, în mod inerent, nesigur și nu ar trebui să-l utilizați.

Încărcarea pe server

Instrucțiunile noastre de exemplu pentru gazdă ne-au spus „Pentru a publica pe web, introduceți fișierele dvs. în directorul Public / htdocs. Trebuie să navigați la directorul specificat din panoul din dreapta. Acest director este în mod eficient rădăcina site-ului dumneavoastră web – unde va-ți plasa fișierul index.html și alte active.

După ce ați găsit directorul corect pentru a vă introduce fișierele, pentru a încărca fișierele pe server, trebuie să le glisați și să le fixați din panoul din stânga în panoul din dreapta.

Afla si Ce este cPanel și de ce ai nevoie de acesta

Site-ul dumneavoastră este  cu adevărat online?

Până acum totul e bine, dar fișierele sunt cu adevărat online? Puteți verifica dublu accesând site-ul dumneavoastră web în browser-ul dumneavoastră.

Rsync

Rsync este un instrument de sincronizare de fișiere de la local la distanță, care este disponibil în general pe majoritatea sistemelor bazate pe Unix (cum ar fi macOS și Linux), dar există și versiuni pentru Windows.

Rsync GUI Tool

Ca și în cazul altor instrumente pentru linia de comandă, instrumente GUI există și pentru Rsync, pentru cei care nu sunt la fel de confortabili cu utilizarea liniei de comandă. Acrosync este unul dintre aceste instrumente și este disponibil pentru Windows și macOS.

Din nou, ar trebui să obțineți datele de conectare de la furnizorul dvs. de găzduire, dar în acest fel veți avea o cale GUI pentru a le introduce.

GitHub

GitHub vă permite să publicați site-uri web prin intermediul paginilor GitHub (gh-pages).

Cu toate acestea, merită să știți că puteți găzdui și un site web pe GitHub, dar utilizați un domeniu personalizat cu acesta.