cPanel este unul dintre cele mai populare panouri de control a conturilor de găzduire web. Acesta îți permite să gestionezi cu ușurință toate serviciile într-un singur loc. În prezent, cPanel este standardul industriei, iar majoritatea dezvoltatorilor web îl cunosc foarte bine.

Intuitiv și ușor de utilizat, cPanel îți permite să gestionezi un cont de găzduire web cu eficiență maximă, fie că este vorba despre crearea de noi utilizatori FTP, adrese de e-mail sau resurse de monitorizare, crearea de subdomenii și instalarea software-ului.

Mulți clienți ne solicită cPanel atunci când caută servicii de găzduire web, dar majoritatea dintre ei nu știu exact ce este cPanel și de ce au nevoie de acesta. Unii chiar cred că cPanel este un tip de serviciu de găzduire web, precum VPS (Virtual Private Server).

De aceea, am realizat acest articol în care vom explica succint și concret ce este cPanel, de ce ai nevoie de un astfel de panou de administrare și care sunt avantajele acestuia.

Ce este cPanel?

cPanel este un panou de control bazat pe web, utilizat pentru gestionarea conturilor de găzduire web. Acesta oferă instrumentele de care ai nevoie pentru a crea, administra și gestiona site-urile tale cu ajutorul browserului web preferat.

Programul permite configurarea conturilor de e-mail și a CDN-urilor, crearea de conturi FTP, de domenii și subdomenii și o mulțime alte lucruri de care ai nevoie pentru a rula site-urile tale cu succes.

Practic, cPanel este un instrument la îndemână, de care ai nevoie pentru a te asigura că experiența de găzduire web este cât se poate de confortabilă. Fără el, gestionarea unui site web va fi stresantă și dificilă.

De ce ai nevoie de cPanel?

Acum că ai cunoștințe de bază despre ceea ce este cu adevărat cPanel, următoarea întrebare care îți vine probabil în minte este de ce am nevoie de cPanel și de ce nu pot folosi alte panouri de control pentru a gestiona site-urile web.

Răspunsul la această întrebare este simplu. Avem nevoie de cPanel pentru că este probabil cel mai bun panou de control bazat pe web de pe piață. Nici un alt software de management de găzduire web nu s-a apropiat de funcțiile și avantajele pe care le oferă acesta.

Pentru a înțelege mai bine la ce mă refer când afirm acest lucru, iată 3 dintre motivele pentru care cPanel este cel mai bun software de management de găzduire web de pe piață:

cPanel este ușor de utilizat

cPanel utilizează o interfață clară și simplă. Fiecare tip de utilizator, fie că ești începător sau experimentat, va fi cu siguranță mulțumit de cât de ușor sunt efectuate sarcinile site-ului web folosind interfața cPanel.

Editarea site-ului web, crearea bazelor de date și alocarea spațiului pentru paginile tale se pot face în câteva minute. Fiecare sarcină poate fi realizată cu ajutorul mouse-ului. Este atât de simplu și de ușor de utilizat încât toată lumea îl poate învăța într-o perioadă scurtă de timp.

Instalarea în cPanel este facilă

Dezvoltatorii cPanel s-au asigurat că instalarea și încărcarea fișierelor, a pluginurilor și a altor aplicații care utilizează software-ul lor se poate face de fiecare tip de utilizator, chiar și de cei care nu au pregătire tehnică sau experiență în domeniu.

Tabloul de bord al cPanel este ușor de utilizat și oferă informații practice, iar tutorialele încorporate sunt disponibile și accesibile tuturor.

cPanel este sigur de utilizat

Când utilizezi cPanel, practic nu ai niciun fel de riscuri. Software-ul este dezvoltat astfel încât utilizatorii nu pot face nimic care să le provoace pagube semnificative site-urilor sau serverelor lor, indiferent pe ce dau click.

Avantaje tehnice ale cPanel

cPanel este extrem de popular pentru serviciile de găzduire web partajate și pentru activitățile de administrare de zi cu zi pentru serverele VPS și pentru cele dedicate. Iată câteva dintre principalele avantaje tehnice:

  • Este scalabil – cPanel poate fi utilizat pentru găzduire partajată, găzduire reselleri, servere private virtuale și servere dedicate.
  • Nu are limitări ale licențelor – Spre deosebire de unele panouri de control de găzduire web, cPanel nu are limite pentru numărul de site-uri care pot fi utilizate cu o singură licență.
  • Ușor de instalat – După configurarea serverului, trebuie doar să rulezi scriptul de instalare cPanel.
  • Securizat și ușor de întreținut – Menținerea cPanel la zi și securizarea este foarte simplă.
  • Permite adăugarea de funcționalități – cPanel permite administratorilor să adauge rapid funcționalități suplimentare pe site-urile lor web, folosind un software de instalare, precum Softaculous. Adăugarea unui blog sau a unui software pentru comerț electronic este foarte simplă.
  • Portabilitate (proces de migrare simplu) – Migrarea de la un server cPanel la altul este extrem de ușoară. Acest lucru este important dacă trebuie să transferi găzduirea web de la un furnizor la altul.

Dacă nu ești mulțumit de furnizorul tău de servicii de găzduire web sau vrei să îți creezi un site sau un magazin online și nu știi ce trebuie să ai în vedere pentru a alege un plan bun de găzduire web, citește articolul nostru Ce trebuie să îți ofere cel mai bun plan de găzduire web?

  • Backup simplu – CPanel include o serie de opțiuni de backup pentru a-ți putea păstra datele în siguranță. De asemenea, permite integrarea de software-uri de backup ale altor companii.
  • Include funcții avansate – Pe lângă posibilitatea de a realiza sarcini cotidiene, precum gestionarea e-mailurilor, cPanel oferă și o mulțime de funcții avansate, cum ar fi gestionarea înregistrărilor DNS, crearea bazelor de date etc.

Fiind un software atât de popular, sigur și ușor de utilizat, foarte multe companii optează pentru folosirea cPanel pentru gestionarea site-urilor lor. Compania noastră oferă servicii de găzduire web premium gestionate prin cPanel, adaptate în funcție de nevoile fiecărui client.

Află mai multe despre serviciile noastre de găzduire web sau contactează-ne aici.