Alegerea celui mai bun plan de gazduire web pentru site-ul tau poate sa fie una dintre cele mai importante decizii pe care le iei. Este bine sa te orientezi catre un pachet de hosting optimizat pentru nevoile tale ( ai de ales intre VPS, Hosting dedicat, Hosting in cloud sau hosting pe un server shared) si sa ai grija sa contina cat mai multe dintre urmatoarele functii, dotari si servicii.

Ce trebuie sa contina cel mai bun plan de gazduire web?

1. Un uptime de minim 99,9%. Uptime-ul este garantia pe care furnizorul de hosting ti-o ofera in ceea ce priveste disponibilitatea site-ului tau. Un uptime mai mic de 99% poate sa insemne ore intregi in care site-ul nu este accesibil si automat, pierderi foarte mari. Exista inclusiv firme de hosting care ofera uptime de 99.9%, asadar, ai de unde alege.

2. Suport de cea mai buna calitate. Inevitabil, vor aparea probleme. Fie ca este vorba despre un atac cibernetic, un update facut gresit sau o alta situatie neprevazuta, sunt foarte mari sansele ca la un moment dat sa ai nevoie de suport. Orice firma buna de hosting trebuie sa ofere suport non stop, atat telefonic, cat si pe email sau chat.

3. O interfata de administrare a contului foarte prietenoasa. Cele mai comune interfeate de administrare sunt Cpanel 11 si H-Sphere. Pentru persoanele fara experienta, cPanelul este cel mai potrivit, deoarece ofera foarte multe functionalitati ce pot fi implementate cu usurinta.

4. Un suport foarte bun pentru baze de date. Bazele de date sunt esentiale in dezvoltarea si rularea aplicatiilor web. Acestea trebuie sa poata fi create si administrate cu cea mai mare usurinta.

5. Backup frecvent. O gazduire de buna calitate nu inseamna doar Cpanel, un spatiu mare de stocare si viteza de transfer. Este foarte important ca fisierele pe care le gazduiesti pe serverele companiei de hosting sa fie in siguranta si sa beneficieze de un backup frecvent. Astfel, in momentul in care apare o eroare de server sau o problema legata de securitate, se poate reveni intotdeauna la un moment in care fisierele erau in siguranta.

6. SSL. SSL-ul este un protocol care pastreaza datele tuturor celor care intra la tine pe site in siguranta. Este foarte important ca firma de gazduire la care apelezi sa iti ofere SSL, deoarece acesta ofera mai multa incredere in ochii utilizatorilor, iti poate garanta o pozitionare mai buna in Google si evita o multime de situatii neplacute.

Evident, conteaza foarte mult si spatiul alocat pe server, traficul lunar, numarul de domenii ce pot fi adaugate pe contul de gazduire sau resursele oferite de server ( CPU, RAM, etc ). Criteriile amintite mai sus insa, sunt cele mai importante. Daca beneficiezi de servicii de buna calitate, exista intotdeauna varianta unui upgrate pentru resurse.