Cele mai vizitate pagini sunt folosite de romani in fiecare zi. Nu ne-am imagina o zi fara el. Nici nu ne dorim asta. Suntem atat de atasati de lumea online ca jumatate din viata noastra, din ziua noastra, ne-o petrecem in spatiul unde orice este posibil. In ultimii ani lumea internetului a luat avant deoarece tot mai multe persoane au inceput sa creeze site-uri si sa ofere continut de calitate.

Pentru unii o afacere, pentru altii o pasiune, o vocatie, multi webmasteri au inceput sa invete programare, content writing, SEO si promovare in social media pentru a avea succes. Pentru utilizatorii internetului acest proces continuu de creare site-uri, intretinere, updatare, upgradare este unul benefic deoarece le ofera tot ceea ce au nevoie.

Pe langa site-uri generaliste sau bloguri in online a aparut o noua categorie denumita e-commerce: cea mai utila idee pentru utilizatorul de zi cu zi. Astfel, un site normal se transforma intr-un magazin virtual din care oamenii pot comanda produse sau servicii care ii vor fi livrate la usa sau in casuta postala virtuala. Magazinele online au luat avant si in Romania la cativa ani dupa ce in America utilizatorii puteau comanda orice online. Ca de obicei ne aflam in spatele marilor trenduri globale, dar este bine ca urmarim ce apare si preluam ca sa adaptam la piata si nevoile utilizatorilor romani.

Astazi vom vorbi mai pe larg despre cele mai vizitate pagini din online-ul romanesc (domenii .ro). Pe primele 10 locuri se afla urmatoarele, cu mentiunea ca am luat in calcul doar cele cu .ro!

  • Google.ro
  • Emag.ro
  • Olx.ro
  • Filelist.ro
  • Digi24.ro
  • Adevarul.ro
  • Gsp.ro
  • Stirileprotv.ro
  • Altex.ro
  • Hotnews.ro

Topul magazinelor online din Romania – acestea le ofera utilizatorilor de a comanda orice isi doresc dupa o simpla cautare pe site comparand produse, preturi sau specificatii. Produsele le ajung fie prin posta, fie prin curier direct la adresa mentionata in minim 24 sau maxim 72 ore. Faptul ca in aceste zile este destul de simplu sa deschizi un magazin online, a dus la aparitia a sute de magazine online. Practic oricine poate deschide unul fara prea mari batai de cap daca tine cont de cateva sfaturi simple.

cele mai vizitate pagini  - locul 1 emag

emag.ro – Cel mai mare si de succes magazin online din Romania
Locul 6 in Romania, in randul domeniilor .ro cele mai populare, locul 1092 in lume si locul 74 in lume in randul magazinelor online. Este una cele mai vizitate pagini de interenet din Romania.

Ofera utilizatorilor aproape orice isi doresc. Daca la inceput era un site specializat in electronice si electrocasnice, in prezent pe acest site oamenii pot gasi carti, parfumuri, cosmetice, si multe altele. Seriozitatea de care da dovada printr-un sistem de notificare atat pe email, cat si pe telefon, livrarea rapida si in conditii optime, dar si conditiile facile de retur si rambursare a sumei achitate fac din el un magazin online de top care nu va fi detronat prea curand.

cele mai vizitate pagini  - magazine online - altex

Altex.ro – Este unul dintre cele mai cunoscute branduri in Romania pe nisa de E-commerce. Locul 42 in randul domeniilor .ro, locul 8797 in lume la categoria cele mai vizitate website-uri, locul 85 in randul magazinelor online.

Acesta este un magazin care este specializat pe electronice si electrice, iar preturile sale sunt imbatabile in domeniul respectiv. Uneori Emag-ul are promotii si doar astfel il intrece. Tot ceea ce se afla in magazin-ul fizic se gaseste si online, iar cand mergi in magazin si nu gasesti produsul de pe site, angajatii de acolo il pot comanda pentru tine cu livrare gratuita la adresa mentionata.

Pcgarage.ro – acesta este un magazin specializat pieselor hardware ale unei computer si obiectelor adiacente. Aici poti sa iti cumperi piesa care iti lipseste sau sa iei un laptop sau PC nou.

Topul site-urilor de anunturi aici oamenii posteaza tot ce vand, ce cauta si comunica direct cu potentiali clienti sau cumparatori. Fiecare site are un specific al sau, iar oamenii stiu de la inceput unde sa caute. Desi in aceasta nisa sunt cativa giganti care domina copios, in fiecare zi apar antreprenori care investesc si lanseaza noi site-uri de profil. In general siteurile de anunturi sunt printre cele mai vizitate pagini de internet.

cele mai vizitate pagini  - locul 3 olx

Olx.ro – cel mai vizitat website de anunturi .ro

Locul 5 in randul celor mai vizitate pagini .ro , locul 1039 in lume si locul 15 in clasamentul mondial la categoria anunturi.

Acest website ofera vizitatorilor anunturi din orice domeniu. Aici utilizatorii se pot inregistra atat pentru a vinde produse noi sau second hand, cat si pentru a cumpara. Este un website al oamenilor destinat oamenilor. Categoriile sunt foarte diversificate: agricole, electronice, electrocasnice. Pe langa produse, sunt oferite si diverse servicii: incepand de la curatenie pana la diverse reparatii la domiciliul clientului. Pe olx exista o sectiuna dedicata pentru resurse umane.

cele mai vizitate pagini  - publi24

Publi24.ro – Siteul este creat in jurul anunturilor de mica publicitate. Domeniile sunt foarte variate: locuri de munca, imbiliare, auto-moto, diverse.

Politica editoriala mai permisiva a facut din publi24.ro principalul website de anunturi pentru servicii adresate adultilor: matrimoniale, escorte si servicii erotice.

In prezent ocupa locul 12 in randul celor mai vizitate pagini de internet din Romania. In clasamentul global pe nisa sa ocupa locu 21, iar in clasamentul global ocupa locul 2098

Cea mai cunoscuta pagina de internet auto din Romania

Autovit.ro – acesta este cel mai mare site de anunturi de vanzari de autoturisme din tara noastra. 6822 este locul pe care il ocupa in lume in clasamentul celor mai populare pagini de web. In Romania se situaza pe locul 34 la general. In lume, in categoria paginilor specializate auto, ocupa locul 72.

Pasionatii de masini sau cei care vor sa schimbe piese sau o masina cu alta intra aici si isi iau ca referinte preturile putand sa comunice cu oameni din intreaga tara. Anunturile sunt verificare manual pentru a oferi informatii si oferte reale utilizatorilor site-ului.

Okazii.ro – unul dintre primele website-uri de anunturi din Romania

Okazii.ro – poate cel mai vechi site de anunturi din tara noastra s-a extins de la produse second hand la produse noi din orice categorie si anunturi promovate de la magazinele online. Aici un utilizator se poate inregistra sa isi posteze produsele si sa cumpere alte produse. Cele mai multe produse se gasesc in categoria carti si sunt atat carti aflate in stare ca noi, cat si produse rare si foarte vechi care au preturi exorbitante.

Pe buna dreptate, okazii.ro a fost numit ebay-ul romanesc. Desi a pierdut destul de mult teren in favoarea olx.ro acest website ramane destul de popular in lista domeniilor .ro

Topul site-urilor de stiri – aceste site-uri le ofera utilizatorilor informatii din tara, dar si din strainatate. Sport, economice, turism, cultura, actualitati – totul se gaseste aici scris de jurnalisti cu experienta si editori dedicati meseriei lor. Primele locuri sunt ocupate, asa cum era de asteptat de gigantii media din Romania. Insa mai nou, prind tractiune si site-urile de stiri locale sau regionale. Practic oricine poate o pagina de stiri locale, tot ce ai nevoie este un plan de gazduire web performant, o platforma de publicat stiri cum ar fi WordPress si o redactie minima.

digi24.ro este leaderul de piata al websiteurilor de stiri

Digi24.ro este platforma online a postului de televiziune Digi 24.

Website-ul oferă informații în timp real, știri din toate domeniile, de la actualitate internă și externă, politică și economie, până la sport și lifestyle.

La fel ca postul TV, platforma online de știri promovează jurnalismul imparțial. Sunt găzduite inclusiv editoriale subiective semnate de jurnaliști de top sau alte persoane influente din societatea românească. Online se poate urmări și live televiziunea Digi 24. În plus, toate știrile prezentate la TV se regăsesc și online, atât în format text, cât și video.

Digi 24 este un post de televiziune de informație non-stop, parte a companiei de telecomunicații RCS & RDS SA, lansat în martie 2012. Portalul digi24.ro atrage public interes de noutățile zilei, foarte multe articole fiind distribuite de utilizatori pe rețelele de socializare. Publicația de știri este considerată una serioasă, imparțială, cu un cod etic apreciat la modul general de către public.

adevarul.ro este unul dintre cele mai prestigioase ziare online

Adevarul.ro – Parte din Adevarul Holding, website-ul adevarul.ro este platforma online de știri aferentă cotidianului Adevărul, un ziar cu istorie îndelungată pe piața presei scrise din România. Ziarul Adevărul a fost prima data redactat în anul 1872 și a continuat în diverse perioade, cu o pauză de câteva decenii pe perioada regimului comunist. După 1989, Adevărul a fost din nou în prim-plan, fiind astăzi considerat unul dintre cele mai puternice branduri din presa din țara noastră.

Website-ul adevarul.ro este unul dintre cele mai accesate portaluri de știri din România, abordând toate domeniile, de la politică până la economie și sport. Include bloguri, editoriale, informații culturale și multe altele, fiind un ziar universal, complet. Politica editorială a fost mereu una serioasă, imparțială, fiind considerat o sursă de încredere în materie de informare. Conform datelor de audiență, website-ul este echilibrat în ceea ce privește genul și vârsta vizitatorilor, fiind de fapt o oglindă foarte bună a societății românești.

capital.ro – primul ziar online de business

Capital.ro – website detinut de catre Editura Evenimentul si Capital, capital.ro este o revista online de stiri cu profil economic si financiar. Brandul este unul foarte cunoscut si apreciat in mediul de afaceri din Romania. Revista in format print, existenta si astazi, a fost lansata in anul 1992 drept un saptamanal economic si financiar, dedicat mediului corporate, IMM-urilor, implicit antreprenorilor si celor care lucreaza in acest mediu.

Capital este prima publicatie de business din presa romaneasca, iar acum, in era digitala, capital.ro propune dincolo de analize, reportaje, statistici, sfaturi de investitii si alte asemenea, o multime de informatii in timp real despre evenimentele zilei – accent pe economie si finante, dar cu o abordare completa, informatii din toate domeniile. Website-ul capital.ro este vizitat mai ales de persoane tinere si dinamice, grupele de varsta din intervalul 25 – 45 de ani fiind in prim-plan. Online, capital.ro este considerat o sursa de informatii serioase, chiar daca publicatia include in ultima perioada chiar si informatii din lifestyle, politica si actualitate la nivel general.

.

stirileprotv.ro – cel mai urmarit buletin de stiri din Romania

Stirileprotv.ro – unul dintre cele mai populare portaluri de stiri online, stirileprotv.ro este asociat desigur postului de televiziune Pro TV, cu o experienta majora in audio-vizualul romanesc (post tv fondat in anul 1995). Buletinele de stiri de la Pro TV au fost mereu foarte apreciate de public, reusind audiente majore in mod constant de-a lungul anilor. In prezent, portalul online de stiri stirileprotv.ro transpune stirile de la TV cu text, video si fotografii, dar ofera pe toata durata zilei continut dedicat. Portalul include si rubrici speciale, reportaje, editoriale, continut exclusiv.

Pe stirileprotv.ro se poate gasi continut variat din toate domeniile, cu accent pe actualitate generala interna si internationala, sport, politica, economie, cultura. Nu lipsesc informatiile de tip can can, despre vedete, filme etc. Website-ul reuseste sa atraga un public generalist, din toate paturile sociale, din tara si din strainatate. Brandul Pro TV este asociat jurnalismului de calitate, independent. Portalul initiaza in mod constant diverse campanii sociale de informare si actiune a publicului pentru dezvoltarea societatii romanesti, fiind un produs digital promovat intens si prin postul TV (anumite informatii sunt prezentate in buletinele de stiri doar partial, publicul fiind indrumat spre mediul online).

cancan.ro – tabloid de succes in Romania

Cancan.ro este varianta online a unui tabloid de mare succes in trecut pe piata media din Romania, in perioada 2007 – 2012. Ulterior, conducerea Cancan Media a decis concentrarea pe mediul online. Website-ul este detinut acum de SB Corporate Limited, companie din Insulele Virgine Britanice. Aici sunt publicate constant articole despre vedete, informatii de tip can can, zvonuri, noutati despre viata personala si profesionala a vedetelor din Romania, dar si de pe plan international. Nu lipsesc articolele cu fotografii si informatii obtinute din surse secrete, pe baza de ponturi, precum si de la paparazzi angajati de conducerea ziarului online.

Conform datelor publice cu privire la trafic si audienta, 60% dintre vizitatorii website-ului sunt femei, iar mare parte sunt persoane tinere, mai ales din intervalul 25 – 45 de ani. Website-ul insista inclusiv pe stiri sportive, horoscoa si foarte multe fotografii si video-uri. In plan secundar exista stiri din politica, stiri interne si externe de interes general. Este transpus practic in mediul online formatul de succes de tip tabloid, consacrat la nivel international in presa scrisa, inclusiv in Romania. Pe website exista si informatii practice precum cursul valutar zilnic si date despre rezultatele de la extragerile de loterie.

Libertatea.ro – primul ziar postcomunist

Libertatea.ro este proiectia online a celebrului cotidian Libertatea, primul ziar postcomunist din Romania, lansat la finalul anului 1989. Ziarul s-a bucurat mereu de un mare succes si inca este unul dintre cele mai citite publicatii din presa scrisa. Libertatea a lansat pe piata romaneasca celebrul concept de tabloid, un ziar cu informatii usor de citit si care se bazeaza mai ales pe senzational si pe informatii din viata personala a persoanelor publice din toate domeniile de interes pentru cititori.

In prezent, Libertatea combina, atat online, cat si offline, informatii de tip tabloid cu informatii serioase si pertinente cu privire la evenimente de actualitate din societate, politica si sport. Cu o echipa tot mai puternica de jurnalisti consacrati, libertatea.ro propune reportaje in exclusivitate si alte informatii care ajung sa fie preluate si de alte publicatii, inclusiv de catre televiziuni. Partea de sport si cea de lifestyle ocupa spatii importante in ziar, atat online, cat si offline. Dincolo de articolele despre vedete exista informatii de interes general si tot mai multe stiri de ultima ora despre evenimentele momentului. Online exista inclusiv content video dedicat, realizat de jurnalistii publicatiei.

In final, va invitam sa vedem si topul celor mai vizitate pagini de internet de utilizatorii din Romania. de aceasta data am inclus si alte domenii, in afara de cele .ro

Mai jos puteti vedea top 12 cele mai vizitate webiste-uri

Top 12 cele mai vizitate pagini din Romania

Google, asa cum era de asteptat, domina copios: 3 din 4 cele mai vizitate pagini apartin gigantului din America (google.com si .ro + youtube.com)

Emag.ro este cel mai bine plasat website romanesc in acest top, urmat imediat de olx.ro. Un alt brand romanesc care se descurca bine este Digi (locurile 10 si 11 cu site-urile de stiri si sport)

Yahoo si Wikipedia isi fac loc in preferintele romanilor printre cele mai vizitate pagini . De asemenea, trebuie remarcat faptul ca romanii apreciaza si continutul pentru adulti: pornhub.com (locul 9) si xnxx.co (locul 12)

In fiecare zi intram in lumea online cu un scop. De cele mai multe ori cautam informatii. Ne intereseaza ori prezentul si mergem pe site-urile de stiri, ori trecutul si intram pe site-uri despre istorie si cultura. Daca vrem sa cumparam ceva sau sa sondam piata mergem pe magazinele online. Orice am vrea sa facem stim deja ce site-uri de ajuta, ce site-uri ne plac, dar mai ales suntem constienti ca o simpla cautare pe Google.ro ne va arata cele mai bune rezultate legate de cuvintele cheie introduse. Intram si traim intr-o retea. Tot internetul este o retea de fire pe care le numim generic “site-uri”.

Datele de trafic sunt preluate de pe similarweb.com si sunt valabile in pana septembrie 2019.