Blogurile personale au castigat tot mai multa popularitate in ultimii ani, avand in vedere tendinta oamenilor de a se indrepta preponderent catre internet si tehnologie atunci cand au nevoie sa afle anumite lucruri din cele mai diverse domenii.

Astfel, bloggerii au devenit persoane cu o influenta semnificativa deoarece, prin intermediul acestei platforme, ei reusesc sa ajunga la cititori. Ii determina pe acestia sa aiba o anumita atitudine sau sa ia o decizie in legatura cu un subiect, pornind de la alegerea unei destinatii de vacanta si pana la schimbarea stilului de viata din punct de vedere al sportului, alimentatiei sau educatiei.

Persoanele care isi expun gandurile si cunostintele pe un blog pot face acest lucru pentru a deveni cunoscute, pentru a vinde un produs personal sau al unei companii pe care o reprezinta, pentru a-si face publice opiniile pe anumite subiecte sau pur si simplu pentru a impartasi cu restul lumii informatii importante, fara a urmari un profit financiar, ci doar pentru a se simti utili, contribuind la educarea si informarea publicului larg.

Daca vrei sa pornesti si tu pe acest drum al bloggingului, trebuie sa stii ca nu este unul usor, fiind nevoie de mult efort si perseverenta, deoarece atragerea publicului si fidelizarea acestuia pentru a-ti citi regulat articolele de blog se obtin dupa ani intregi de postari de calitate. In acest sens, este esential sa stii de la inceput ce presupune crearea unui blog si ce trebuie sa faci pentru a avea parte de succes in online.

Cuprins

1. Ce este un blog si cum se face?

2. Ce ai de facut dupa crearea unui blog?

1. Ce este un blog si cum se face?

cum sa ti faci un blog

Daca vrei sa iti faci un blog, trebuie sa stii ca acesta este un mijloc de comunicare online cu publicul larg, caruia alegi sa ii impartasesti experientele si cunostintele tale, recomandarile referitoare la anumite produse, precum si orice ale ganduri care iti trec prin cap si crezi ar putea fi de interes pentru oamenii care intra pe site-ul tau.

Totusi, a avea o astfel de platforma nu este atat de usor precum pare, iar crearea blogului este un proces esential si complex, de care depinde reusita si succesul site-ului.

Pentru a crea un blog personal, trebuie sa parcurgi mai multe etape, prima si cea mai importanta fiind alegerea unui plan de gazduire special optimizat pentru WordPress pentru a te bucura de un site performant si rapid, pe care utilizatorii sa aiba o experienta cat mai placuta.

Urmatorul pas este sa iti inregistrezi domeniul cu numele blogului pe care l-ai ales. Acesta trebuie sa fie, de preferat, scurt, concis, sa exprime conceptul site-ului tau. De asemenea, numele trebuie sa fie atractiv si usor de memorat de catre oamenii care te vor cauta pe internet.

Nu in ultimul rand, trebuie sa te preocupi si de aspectul bogului personal, deoarece este primul lucru pe care il observa cititorii atunci cand iti acceseaza platforma. Prin urmare, este esential sa alegi o tema potrivita continutului pe care il publici, iar pentru a optimiza performanta website-ului tau, poti utiliza mai multe pluginuri pentru WordPress.

Nu trebuie sa fii programator pentru a parcurge toate aceste activitati, dar daca te simti depasit de complexitatea lor, este recomandat sa apelezi la un furnizor de web hosting care sa iti asigure in permanenta suportul tehnic.

2. Ce ai de facut dupa crearea unui blog?

blog personal continut

Dupa ce ti-ai creat blogul personal, incepe munca cu adevarat grea, deoarece succesul unui astfel de site depinde in primul rand de calitatea continutului. Prin urmare, trebuie sa te asiguri ca publici articole interesante, atractive, in cuprinsul carora cei care citesc textele tale vor gasi raspunsuri la intrebari sau informatii pe care le cautau.

Este recomandat sa iti gasesti o nisa pe care sa te concentrezi, adica sa nu scrii pe toate subiectele posibile, ci sa alegi un domeniu in care fie ai o anumita expertiza si experienta, fie care te pasioneaza foarte mult. Altfel, nu vei da dovada de credibilitate si autenticitate, iar continutul articolelor tale nu va fi la fel de valoros.

De asemenea, cititorii blogurilor apreciaza publicatiile insotite de multe poze care sa intareasca mesajul pe care vrei sa il transmiti, ceea ce inseamna ca, de cele mai multe ori, textul propriu-zis nu este suficient pentru a avea un blog de succes.

In concluzie, daca esti o persoana creativa, care are multe lucuri de spus si doresti sa iti impartasesti gandurile si experientele cu publicul larg, este o idee foarte buna sa iti faci un blog personal, dar acorda atentie procesului de creare a site-ului si a continutului de calitate.