Desi in urmă cu câțiva ani, blogging-ul era doar un simplu hobby, acum poti sa faci bani cu un blog. Datorită faptului că mulți au dus până la extrem lucrul pentru care erau pasionați, acesta a devenit un job full-time. Astăzi, chiar dacă un blog funcționează cam în același fel, multe lucruri s-au schimbat.

Probabil că îți vin o tonă de întrebări atunci când auzi despre acest subiect. Ei bine, să știi că ai ajuns în locul potrivit. Vom încerca să aprofundăm cele mai frecvente curiozități și îți vom prezenta niște metode prin care poți face profit bazate pe experiența noastră acumulată de-a lungul timpului.

Câți bani poți face cu un blog?

Există persoane care câștigă și până la 1 milion de euro pe an, iar altele ajung la un venit de până la 500-1000 euro pe an din blogul lor și strategia pe care o aplică. Știu că pare imposibil să câștigi atât de mult, însă depinde foarte mult pe ce subiect și public vrei să te axezi. De exemplu, la noi în țară este aproape imposibil să obții o sumă așa exorbitantă (1 milion de euro) doar din blogging, însă e foarte posibil să câștigi mai mult decât un salariu mediu pe lună.

Poți să vorbești despre viața ta și să-ți câștigi existența din asta?

Sigur că da! Acesta este doar unul dintre subiectele pe care le poți acapara. Dacă tu simți că ai o viață interesantă sau poți ajunge la un public și să-ți creezi o comunitate din asta – ce mai aștepți? Probabil ai auzit despre YouTuberi. Ei bine, ei nu sunt cu nimic mai diferiți de un blogger. Aceștia sunt creatori de conținut doar că în format video și interacționează cu publicul prin intermediul camerei. La rândul tău, poți să faci la fel dar cu ajutorul unui site și a conținutului text.

Iată câteva subiecte pe care te poți axa dacă nu ai inspirație:

  • Motivație și inspirație
  • Sănătate
  • Călătorie
  • Entertainment
  • Fashion
  • Lifestyle

Indiferent de nișa pe care o alegi, cheia este să păstrezi totul interesant, să aduci valoare asupra a ceea ce scrii și a comunității pe care ai format-o în jurul brandului tău. De altfel, stilul și consistența sunt alte două aspecte pe care trebuie să la integrezi pentru a obține un profit din urma muncii tale.

Cum să faci bani cu un blog?

Există o mulțime de metode prin care poți face bani cu un blog. Ca să maximizezi cât mai mult cu putință câștigul, este necesar să alegi procedeul cel mai potrivt cu putință în funcție de subiectul despre care vorbești și stilul pe care îl utilizezi.

1. Rețele publicitare

Cele mai populare și simple rețele de publicitate care te pot ajuta să-ți monetizezi blogul sunt:

  • Adsense (Oferit de Google)
  • Media.net

Înainte de a aplica la una dintre ele, trebuie ca blogul tău să fie deja creat și să ai un număr de vizitatori unici pe zi decent. Acestea îți vor afișa reclame bazate pe contextul articolelor tale sau pe interesele cititorilor tăi. Datorită faptului că publicitatea afișată este aleasă cu grijă de un sistem automat, site-ul tău nu va avea de suferit.

2. Marketing afiliat

Afilierea este una dintre cele mai bune metode prin care poți face bani. Față de reclamele vizuale (unde ești plătit per click și per mia de vizitatori), aici o singură vănzare îți poate aduce un profit mult mai mare. Este la fel de comună ca prima metodă și poate fi implementată foarte ușor.

3. Vinde-ți propriile servicii

În funcție de abilitățile pe care le ai și domeniile în care te pricepi foarte bine, poți să faci bani.

Cu ceva timp în urmă era puțin mai greu să găsești clienți, însă lucrurile s-au schimbat datorită faptului că acum online-ul face parte din viața noastră de zi cu zi.

Odată ce ai deja persoane care îți vizitează blogul, nu trebuie decât să creezi o pagină dedicată serviciilor pe care le prestezi. Asigură-te că această este plasată într-un loc vizibil pentru șanse maxime de câștig.

4. Recenzii sponsorizate

Recenziile plătite sunt o metodă foarte bună care poate să-ți crească veniturile lunare. Oricând ești contactat de cineva care dorește să sponsorizeze un lucru, poți face foarte rapid 10 euro sau orice altă sumă în funcție de tarifele pe care le stabilești.

5. Promovează-ți propriile produse

Dacă ai observat, aproape fiecare blogger vinde niște produse. Acestea pot fi orice vrei (de la haine personalizate, la cărți digitale sau chiar obiecte). Tot ce trebuie să faci este să alegi un lucru care să aibă legătură cu subiectul despre care vorbești și cu tematica blogului. Este foarte important cum te adresezi publicului pentru a-i direcționa atenția spre ceea ce vrei să cumpere.

Acum că spațiul online s-a maturizat, există din ce în ce mai multe oportunități prin care poți face bani cu un blog. Însă, trebuie să înțelegi că nu ai cum să obții profit din prima zi. Cu cât redactezi mai mult conținut și îl optimizezi pentru motoarele de căutare, cu atât vei avea rezultate mai rapide.