Un procesator de plati online iti poate creste considerabil volumul vanzarilor. Cumparaturile online au crescut exponential in Romania in ultimii ani. Fie ca iti cumperi un articol vestimentar, un televizor sau investesti la bursa, platile online au devenit ceva comun.

Acest lucru confirma si ultimele statistici efectuate de GPEC legate de comertul online:

  • 8.9 milioane de romani au achizitionat cel putin o data un produs online;
  • comertul online a crescut cu 30% din 2018 fata de anul trecut;
  • numarul magazinelor online din Romania s-a dublat de la 7.000 in anul 2017 la 14.000 in anul 2018.

Studiul efectuat de GPEC contine vesti bune si in ceea ce priveste procentul de plati online fata de platile ramburs. Cu toate ca numarul de plati online nu a crescut foarte mult fata de anii precedenti, este totusi in crestere. In continuare romanii prefera plata ramburs, dorind sa achite produsul atunci cand acesta este livrat. Insa, pentru magazinele care ofera costuri de livrare mai mici pentru plata in avans, tentatia de a utiliza plata online creste.
Peste 62% din cumparatorii online prefera acest gen de tranzactie.

Te gandesti si tu sa iti lansezi o afacere online? Sau poate ai deja una!

Probabil ca te intrebi cum o sa faca plata clientii tai pe site si cum o sa incasezi banii de la acestia. Ei bine, aici intervin procesatoarele de plati online.

Printre aspectele benefice pe care platile online le au, se numara si:

  • tranzactii securizate. Toti procesatorii de plata folosesc criptare de ultima ora si protejeaza datele confidentiale ale cumparatorului. Faptul ca garantezi o tranzactie securizata iti ajuta mult afacerea;
  • integrarea in cosul de cumparaturi. Unele procesatoare de plata permit integrarea cosului de cumparaturi cu programul lor. Asta inseamna ca utilizatorii pot sa adauge produsele in cos si sa calculeze costul articolelor, taxele pe vanzari si livrare;
  • cumparaturi mai rapide. Exact ca intr-un magazin, nimanui nu ii place sa stea la coada!
  • accesibilitatea. Integrarea unui procesator de plati inseamna ca magazinul este disponibil clientilor la orice ora din zi si din noapte;
  • numar scazut de neacceptare colete. Sa nu uitam de clientii care fac cumparaturi impulsive – prin plata online poti reduce numarul retururilor cauzate de neacceptarea produselor.

Un alt avantaj – de data aceasta pentru Client – este ca achita rapid, fara a mai pierde timpul la livrare.

Un procesator de plati online poate fi integrat cu usurinta in website-ul tau. Daca te gandesti sa implementezi solutia in website-ul tau, cere oferte de la cat mai multe companii si cauta recenzii despre ele.
Intereseaza-te de: comisioane, solutia de decontare (lunara/bilunara etc), daca au aplicatie pentru telefon, plata securizata,

Vrei sa accepti si plata in monede virtuale? Indicat este sa folosesti doar procesatori de plata deja consacrati pe piata. Un avantaj ar fi acela de a nu a fi nevoie ca, la plata, clientul sa fie nevoit sa isi deschida un cont nou – ci sa plateasca folosind un link temporar. Serviciile de tip Gazduire Web sunt un bun reper pentru a vedea ce metode de plata sa alegi; asta deoarece majoritatea serviciilor de gazduire web se platesc in avans.

Adaugarea unui procesator de plati online nu face decat sa iti creasca vanzarile si sa incurajeze clientii sa faca plata in avans. Poti incuraja vanzarile prin adaugarea mai multor optiuni de plata!