Dacă aveți probleme cu site-ul dumneavoastră WordPress, o potențială soluție este să reinstalați WordPress pentru a vă asigura că problema nu este cauzată de fișiere corupte. 

Acest lucru vă asigură că aveți fișiere WordPress curate, fără a vă afecta conținutul existent. Sau, dacă doriți să reporniți site-ul dumneavoastră WordPress dintr-o ardezie complet goală, este posibil să doriți să nuanțați în întregime site-ul dumneavoastră WordPress existent și să reinstalați o nouă copie de WordPress pentru a începe de la zero.

Indiferent dacă doriți să reinstalați complet WordPress sau să reinstalați software-ul principal WordPress fără a vă afecta conținutul existent, vă oferim soluțiile în această postare.

Singurul lucru pe care îl cerem este să faceți o copie de rezervă înainte de a urma oricare dintre aceste metode. Chiar dacă primele două metode sunt orientate să vă ajute să reinstalați WordPress fără să pierdeți conținutul, este întotdeauna o idee bună să aveți o copie de rezervă cât mai actuală, în cazul în care ceva nu merge bine!

După ce aveți backup-ul proaspăt făcut, faceți click pe una dintre metodele de mai jos pentru a trece direct la tutorialul ales:

  • Cum să reinstalați WordPress din tabloul de bord WordPress păstrând conținutul existent
  • Cum să reinstalați manual WordPress prin FTP, păstrând conținutul existent
  • Cum să reinstalați manual WordPress prin WP-CLI, păstrând conținutul existent
  • Cum să reinstalați complet WordPress și să porniți de la o ardezie goală 100%
  • Cum să reinstalați teme sau plugin-uri WordPress

Cum să reinstalați WordPress din tabloul de bord WordPress păstrând conținutul existent

Următoarele trei metode vă arată cum să reinstalați software-ul de bază WordPress fără să vă afecteze niciuna dintre cele existente:

  • Conţinut
  • Tematică
  • Plugin-uri

La un nivel ceva mai tehnic, asta înseamnă că niciuna dintre aceste metode nu va afecta site-ul dumneavoastră WordPress din punct de vedere al:

  • Bazei de date
  • fișierului wp-config.php
  • Dosarului conținut wp

Fiecare metodă reinstalează doar software-ul principal WordPress.

Cum să reinstalați automat software-ul WordPress Core din tabloul de bord

Dacă doriți doar să reinstalați fișierele principale ale WordPress, puteți efectua acest lucru chiar din tabloul de bord WordPress (dacă nu puteți accesa tabloul de bord WordPress – ar trebui să treceți la secțiunea următoare pentru a face același lucru prin FTP! ).

Este surprinzător de simplu. În tabloul de bord WordPress, accesați Dashboard → Actualizări în bara laterală. Apoi, faceți click pe butonul pentru a reinstala acum.

După ce faceți click pe buton, WordPress va descărca și reinstala automat cea mai recentă versiune a WordPress Core. În esență, reluați manual procesul de actualizare normal pe care îl realizează WordPress când actualizați WordPress de pe tabloul de bord.

Poate dura câteva secunde – dar, odată ce procesul se termină, ar trebui să aveți instalată o nouă copie a WordPress.

Cum să reinstalați manual WordPress prin FTP, păstrând conținutul existent

Dacă nu puteți accesa tabloul de bord WordPress din cauza unei erori (sau pur și simplu preferați să lucrați prin FTP), puteți efectua un proces similar prin FTP. Practic, veți copia manual ceea ce altfel ar face WordPress pentru dumneavoastră în secțiunea de mai sus.

Iată procesul pe scurt:

  • Descărcați cea mai recentă versiune de WordPress
  • Extrageți fișierul ZIP
  • Încărcați totul, cu excepția folderului / wp-content /

Haideți să parcurgem fiecare pas într-un pic mai detaliat …

În primul rând, accesați WordPress.org și descărcați cea mai recentă versiune a WordPress.

După terminarea descărcării, extrageți conținutul complet al fișierului ZIP pe computer. Apoi, ștergeți dosarul wp-conținut.

După ce ați făcut asta, conectați-vă la host prin FTP și încărcați fișierele rămase în dosarul în care ați instalat inițial WordPress. De obicei, acesta este dosarul dumneavoastră root numit și public sau public_html.

Când începeți să încărcați fișierele, programul FTP ar trebui să vă afișeze un mesaj care să spună că ceva similar cu fișierul țintă există deja. Când se întâmplă asta, asigurați-vă că selectați opțiunea Suprascriere și continuați.

Deoarece ați șters deja dosarul cu conținut wp, acesta va suprascrie toate fișierele principale WordPress fără a afecta niciuna dintre temele sau pluginurile dumneavoastră. Odată ce încărcarea s-a încheiat, ar trebui să aveți o copie recentă instalată a fișierelor principale ale WordPress, iar lucrurile să funcționeze fără probleme.

Cum să reinstalați manual WordPress prin WP-CLI, păstrând conținutul existent

Puteți reinstala și WordPress Core folosind WP-CLI. WP-CLI este un instrument de linie de comandă pentru gestionarea mai multor aspecte ale unei instalări WordPress. Poate adăuga / elimina utilizatori, postări, categorii, introduce date de testare, căuta și înlocui în baza de date, dar și multe altele. Următoarea comandă ar descărca WordPress core fără teme și pluginuri implicite:

wp core download –skip-content –force

Cum să reinstalați complet WordPress și să porniți de la o ardezie goală 100%

Important: 

Dacă urmați această metodă, veți pierde tot conținutul existent. această secțiune tratează dezinstalarea WordPress și instalarea unei copii noi, 100% necompletate.

Această metodă nu va păstra niciun conținut existent. Nu o urmați dacă nu doriți să eliminați complet site-ul dumneavoastră WordPress. 

Practic, va trebui să:

  • Ștergeți toate fișierele dumneavoastră WordPress existente
  • Instalați o copie proaspătă a WordPress utilizând metoda dorită

Dacă sună simplu, asta este pentru că așa și este! Pentru a șterge toate fișierele existente, vă puteți conecta la site-ul dumneavoastră prin FTP sau, dacă gazda dumneavoastră utilizează cPanel, prin cPanel File Manager.

Selectați toate fișierele din dosarul în care ați instalat WordPress și ștergeți-le.

De asemenea, poate doriți să ștergeți și baza de date existentă utilizată pentru site-ul dumneavoastră WordPress pentru curățenie, deși puteți utiliza o bază de date proaspătă, chiar dacă omiteți ștergerea bazei de date existente. Dacă hostul dumneavoastră folosește cPanel, puteți șterge baza de date existentă din zona bazelor de date MySQL din cPanel.

Altfel, puteți utiliza phpMyAdmin pentru a renunța la baza de date.

După ce ați șters fișierele WordPress existente, tot ce trebuie să faceți este să instalați o copie proaspătă a WordPress, așa cum ați face cu un site nou. În funcție de gazda dumneavoastră, puteți face acest lucru:

  • Prin intermediul unui program de instalare cu un singur click, cum ar fi Softaculous sau Fantastico
  • Utilizând manual celebra instalare WordPress de 5 minute

După ce terminați instalarea unei copii noi a WordPress, puteți începe să construiți noul dumneavoastră site dintr-o ardezie complet goală.

Cum să reinstalați teme sau plugin-uri WordPress

În timp ce metodele de mai sus tratau în mod special software-ul de bază al WordPress, puteți, de asemenea, să vă confruntați cu situații în care trebuie să reinstalați teme sau pluginuri specifice pe site-ul dumneavoastră. Din fericire, acest lucru este destul de simplu. Iată cel mai sigur mod de a face acest lucru:

Afla si Cele mai bune 14 Teme WordPress Gratuite în 2020

În primul rând, conectați-vă la site-ul dumneavoastră prin FTP și navigați la dosarul dumneavoastră cu conținut wp. Apoi, în funcție de ce doriți să reinstalați, o temă sau un plugin, navigați în teme sau în dosarul pluginuri.

Găsiți dosarul pentru pluginul sau tema pe care doriți să o reinstalați. Apoi, redenumiți dosarul respectiv și adăugați „_old” la sfârșitul numelui de fișier original.

În acest moment, puteți instala o copie nouă a temei sau a pluginului așa cum ați face-o în mod normal. Ar trebui să funcționeze la fel ca înainte și să păstreze toate setările și configurațiile anterioare.

După ce verificați că totul funcționează corect cu versiunea reinstalată, puteți să vă întoarceți la programul FTP și să ștergeți dosarul vechi.

Gânduri finale

În final, este destul de simplu să reinstalați WordPress. Dacă doriți doar să reinstalați software-ul principal WordPress, puteți face acest lucru fie prin următoarele metode:

  • Folosind funcția de actualizare WordPress încorporată
  • Re-încărcați cea mai recentă copie a WordPress pe serverul dumneavoastră, excluzând dosarul wp-content și dosarul wp-config-sample.php.

Și dacă doriți să începeți complet de la zero, tot ce trebuie să faceți este să ștergeți următoarele elemente existente:

  • Fișiere
  • Bază de date

Și instalați o copie proaspătă a WordPress prin orice metodă preferați. În cele din urmă, pentru a reinstala o temă sau un plugin specific, tot ce trebuie să faceți este să redenumiți folderul existent prin FTP și să instalați o copie nouă, așa cum ați face-o în mod normal.

După cum v-ați putut da seama din articolul nostru, dacă nu știați asta deja, furnizorul de servicii de hosting este foarte important.