Când vine vorba de optimizarea site-ului web, memoria cache este una dintre cele mai bune tehnologii disponibile astăzi. Memoria cache face site-ul să fie extrem de rapid, ceea ce va duce la o rată de respingere mai mică, rezultate SEO mai bune și mai multe conversii. În acest articol, vom discuta despre ce este LiteSpeed Cache – cel mai bun plugin pentru WordPress și care sunt avantajele acestuia. Dar mai întâi, vrem să abordăm câteva concepte de bază, pentru a ne asigura că elementele pe care le vom discuta sunt pe înțelesul tuturor.

Așadar, iată subiectele pe care le vom aborda în acest articol:

Ce este memoria cache?

Memoria cache (sau mai simplu cache) este o colecție de date “copie la indigo” a valorilor originale stocate altundeva sau calculate mai devreme, unde operația de aducere din memorie a datelor originale este costisitoare (datorită timpilor mari de acces la memorie) sau costul recalculării acestora este mare, în comparație cu costul citirii acestora din cache. Cu alte cuvinte, un cache este o arie temporară de stocare unde datele utilizate în mod frecvent pot fi depozitate pentru acces rapid la acestea. Odată ce datele sunt stocate în cache, în viitor vor fi luate de aici și utilizate, fără să se încerce readucerea datelor originale sau recalcularea acestora, astfel încât timpul mediu de încărcare este mai mic.

Așadar, ori de câte ori un browser solicită o pagină web, serverul trebuie să recupereze conținutul acelei pagini de fiecare dată, care consumă foarte mult timp. Să ne gândim la situația în care navighezi deseori pe un anumit site web. În loc să încarci de fiecare dată conținutul paginii web, va fi foarte util dacă serverul își amintește pagina și o încarcă. Acest lucru face memoria cache.

Cum funcționează caching-ul?

Pentru a înțelege cât mai bine cum funcționează caching-ul, haide să luăm o situație concretă. Ai un site web cu memorie cache. Prima dată când cineva vizitează site-ul, acesta se va încărca normal. Din moment ce memoria cache este activată, serverul va stoca fișierele în RAM. Când același site este vizitat din nou, serverul va oferi o copie, în loc să mai încarce din nou site-ul web de la început. În acest fel este salvat timpul pentru regăsirea fișierelor.

Tipuri de cache

Memoria cache a browserului – fișiere sunt stocate chiar în browser;

Memoria cache a serverului – în loc să proceseze fiecare cerere, din nou și din nou, serverul va stoca rezultatele cererilor. Acesta va oferi apoi rezultatele,  economisind astfel timpul de procesare;

Memoria cache a obiectelor și a întregii pagini

Caching-ul obiectelor stochează doar o parte a datelor, în timp ce caching-ul paginii stochează datele complete, fiind o modalitate de a încărca conținut pentru un utilizator fără a fi necesară inițializarea completă a aplicației. Acest lucru face ca întregul site web să fie nu doar mai rapid, dar și mai puțin dinamic.

Beneficiile utilizării extensiilor de caching

1. Cresc viteza și performanța site-ului web

După ce datele sunt descărcate în cache, acestea sunt stocate pe computer. Recuperarea datelor de pe dispozitivul tău este mult mai rapidă decât descărcarea de pe un server, indiferent de viteza pe care ar putea-o avea internetul tău.

2. Economisesc lățime de bandă

Anumite elemente de conținut, precum logo-ul, vor fi prezente pe fiecare pagină a site-ului. Dacă nu am folosi memoria cache, serverul ar prelua din nou aceeași imagine de fiecare dată când facem click pe o nouă pagină. Ori de câte ori se face aceeași solicitare pe server, pierdem lățime de bandă. Folosind cache, ceea ce facem este să evităm procesarea repetată a cererii. Prin urmare, memoria cache economisește lățime de bandă.

De asemenea, telefoanele mobile sunt adesea limitate în funcție de lățimea de bandă. Deci, cu cât este mai mică cantitatea de date ce trebuie încărcată, cu atât mai bine.

3. O experiență mai bună pentru clienți

Niciun client nu va fi dispus să aștepte mai mult de 5 secunde pentru a încărca o pagină web. Adăugând memorie cache, oferi o experiență mai rapidă și mai plăcută clienților, ceea ce va avea ca rezultat mai multe conversii pe site.

4. O mai bună poziție în rezultatele Google

Google a anunțat că viteza site-ului este un factor foarte important care afectează clasarea paginilor. Există mulți factori care afectează optimizarea SEO, dar, cu siguranță, o pagină mai rapidă va obține o poziție mai bună decât una care se încarcă lent.

5. Reduc sarcina pe server și în baza de date

Deoarece prin folosirea cache-ului reducem procesele de pe server, rezultă o încărcare mai mică a serverului și a bazei de date. Acesta este un aspect important pentru cei cu planuri de găzduire web limitate.

Pentru orice site WordPress care se vrea a fi performant și rapid, cea mai bună soluție este un plan de găzduire web WordPress. Acesta oferă performanțe deosebite datorită faptului că este configurat pentru a fi extrem de compatibil cu WordPress. În plus, deține și o serie de funcții de gestionare a WordPress, care face mai ușoară întreținerea site-urilor de către proprietarii acestora, fără a mai fi nevoie de alocarea de resurse suplimentare. 

Află din acest articol Care este cel mai bun hosting web pentru WordPress în 2020?

De ce LiteSpeed ​​Cache este cel mai bun plugin pentru WordPress?

Există multe plugin-uri de cache gratuite și contra cost disponibile pentru WordPress, dar cel mai bun este LiteSpeed Cache. Citește în continuare pentru a afla ce este LiteSpeed ​​Cache pentru WordPress, ce caracteristici și avantaje are și de ce este cel mai bun plugin pentru WordPress.

Ce este LiteSpeed ​​Cache pentru WordPress?

LiteSpeed ​​Cache pentru WordPress (LSCWP) este un plugin de accelerare a site-ului all-in-one, oferind memoria cache la nivel de server și multe funcții de optimizare. LiteSpeed ​​Cache WordPress acceptă multe plugin-uri WordPress, precum WooCommerce, Yoast SEO, bbpress etc …

Cache LiteSpeed

LiteSpeed ​​Cache este mult mai rapid decât concurenții săi

Caracteristici ale LiteSpeed ​​Cache WordPress Plugin:

  • Cache pentru obiecte (Memcached / LSMCD / Redis)
  • Optimizarea imaginii
  • Minimizare CSS, JavaScript și HTML
  • Minimizare CSS / JS inline
  • Combinație CSS / JS
  • Imagini Lazyload
  • Asistență CDN multiplă
  • Încărcare CSS / JS în mod asincron
  • Cache pentru browser
  • Crawler inteligent de preîncărcare cu suport pentru sitemap-ul SEO-friendly
  • Sistem de curățare și optimizare a bazelor de date
  • Optimizarea scorului PageSpeed

De ce ar trebui să utilizezi LiteSpeed ​​Cache WordPress Plugin?

Folosind LiteSpeed ​​Cache poți accelera viteza site-ului tău WordPress. Acest plugin este dotat cu funcții de ultimă oră, concepute pentru optimizarea performanțelor site-ului tău. Iată care sunt avantajele de care te vei bucura utilizând LiteSpeed ​​Cache WordPress Plugin:

Cache de pagină completă la nivel de server

Are rolul de a comunica direct cu serverul LiteSpeed ​​pentru a stoca copii statice ale paginilor web generate dinamic. Acesta are instrumente puternice de gestionare a cache-ului, imposibil de reprodus de către alte pluginuri, având ca avantaje: recuperarea mai rapidă a paginii, purjarea inteligentă a cache-ului bazată pe etichete și posibilitatea de a memora în cache mai multe versiuni ale conținutului generat în funcție de utilizator, zona geografică, monedă și multe altele.

Crawler

Analizează site-ul, reîmprospătând paginile care au expirat în cache. Nu se bazează pe vizitatorii externi pentru a popula memoria cache, minimizând astfel șansele ca un vizitator să întâlnească conținut neactualizat. Este suficient de inteligent pentru a-și regla propriul nivel de consum de resurse pentru a minimiza impactul asupra serverului.

Suport pentru rețeaua de livrare de conținut

Completează funcționalitatea caching-ului paginii dinamice a LiteSpeed ​​Cache WordPress Plugin prin facilitarea utilizării unui CDN pentru conținut static. Astfel, se elimină necesitatea unui plugin CDN separat și se mărește viteza site-ului, prin furnizarea de conținut static vizitatorilor din locații geografice apropiate.

Cache privat

LiteSpeed ​​Cache WordPress Plugin are capacitatea de a memora în cache copii personalizate ale unei pagini, în situațiile în care conținutul este relevant doar pentru utilizatorul care îl solicită. Așadar, pagini care ar putea fi inaccesibile public pot fi memorate în cache în mod privat. Cache-ul poate fi extins pentru a include utilizatorii conectați.

Minimizarea CSS, JavaScript sau HTML 

LiteSpeed ​​Cache înlătură toate caracterele inutile și comentariile din CSS, JavaScript sau din codul HTML. Poate fi configurat separat și se pot activa doar funcțiile de minimizare de care ai nevoie. Astfel, poți reduce dimensiunea codului sursă, ceea ce face mai eficientă transmiterea acestuia către rețele.

Asistență pentru memoria cache a browserului

Această funcție a LiteSpeed ​​Cache facilitează stocarea conținutului static la nivel local pe dispozitivul utilizatorului. Conținutul este extras din spațiul de stocare local al dispozitivului până când expiră memoria cache a browserului. Astfel, se elimină necesitatea unui plugin separat pentru cache-ul browserului și va crește viteza site-ului, indiferent de cât de rapidă este conexiunea la internet.

Combinația CSS și JavaScript

LiteSpeed ​​Cache combină mai multe fișiere JavaScript sau CSS într-unul singur. Poate fi configurat separat și se pot activa doar funcțiile de combinație de care ai nevoie. Se reduce astfel numărul de solicitări făcute de browser și se elimină probabilitatea de a avea codul duplicat, ceea ce va duce la îmbunătățirea vitezei site-ului tău.

Imagini care se încarcă rapid

Multe site-uri au problema imaginilor care se încarcă greu. LiteSpeed ​​Cache economisește timp prin încărcarea doar a imaginilor ce trebuie vizualizate în pagina curentă. Încărcarea imaginilor rămase se va face doar dacă este necesar. Pentru utilizatorii de telefoane mobile, această opțiune este importantă, întrucât se va folosi mai puțină lățime de bandă.

Optimizarea imaginilor

Reduce în mod automat dimensiunea imaginilor pentru a îmbunătăți viteza de încărcare a site-ului tău. Imaginile pot fi readuse la dimensiunea originală, dacă se dorește acest lucru.

Imaginile nu sunt singurele elemente care pot influența negativ viteza de încărcare a site-ului tău. Dacă ai un site lent și nu dimensiunea imaginilor este problema, citește acest articol pentru a afla Cum să optimizezi viteza de încărcare a site-ului tău.

HTTP/2 Push

Anticipează nevoile serverului și acționează fără a mai aștepta o solicitare separată. Trimite fișierele CSS și JavaScript incluse atunci când este solicitat index.html, reducând astfel numărul de solicitări necesare la încărcarea unei pagini web.

Optimizarea bazei de date

LiteSpeed ​​Cache menține baza de date WordPress la dimensiune optimă, curată și cât mai eficientă. De aceea, se obține o accelerare a interogării bazei de date, eliminând dezordinea care se poate acumula în timp. În plus, nu vei mai avea nevoie de un alt plugin de optimizare a bazei de date.

Toate planurile noastre de găzduire web pentru WordPress folosesc LiteSpeed Cache și, astfel, site-urile găzduite de noi sunt capabile să ruleze chiar de 7 ori mai rapid, fără coding. În plus, planurile de găzduire WordPress dispun de mai multe resurse (CPU, Număr de procese, I/O, etc.), comparativ cu planurile de găzduire web clasică.

Consultă planurile noastre de găzduire web pentru WordPress.